Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Я хочу повернутися у своє рідне місто»: у Запоріжжі пролунав останній дзвоник для релокованих школярів з Мелітополя

1 червня 2024 - 14:00

Для 44 першокласників та випускників шкіл, евакуйованих із Мелітополя до Запоріжжя, провели традиційне свято останнього дзвоника. Для когось це означає довгоочікувані канікули, а для когось – початок нового етапу життя у вищих навчальних закладах.

– Ми прощаємося з випускниками, з якими були разом багато років. Будемо й надалі навчати дітей, які після деокупації відбудовуватимуть Мелітополь. Хочеться безпеки, повернення додому та нормального, мирного життя, – поділилася начальниця управління освіти Мелітопольської міської ради Олена Тюріна.

Школярі мріють повернутися до звільненого Мелітополя. Саме про це вони написали на паперових літаках, які символічно запустили в бік рідного міста. Серед них і першокласник Максим.

– Я написав, що хочу повернутися в своє рідне місто. Дуже за ним сумую. Там було весело, багато друзів, – поділився мрією першокласник.

Шкільне життя закінчилося і для двох випускниць –  Кіри та Вести. Дівчата вже планують канікули та обирають виші для навчання. 

– Дуже приємно, що в нас був останній дзвоник. Трохи відпочинемо та плануємо вступ до університету, – діляться дівчата.

Переселенців з Мелітополя привітав і заступник голови Запорізької ОДА Михайло Семікін:

– Я дуже радий бути тут, разом з нашою Мелітопольською родиною. Серед вас я почуваю себе вдома. Хоч ворог забрав у нас можливість зустрічати схід сонця в рідному місті, де б ви не опинилися, пам'ятайте – ви з Мелітополя. Впевнений, що після деокупації ми повернемося у рідне місто та разом відсвяткуємо ваш випускний, – запевнив Михайло Семікін.

Свято завершилося смачним морозивом, приємними подарунками та веселими іграми для школярів та випускників.

 

Читайте також