Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

32 переможці учнівських олімпіад та інтелектуальних конкурсів отримали грошові сертифікати від Запорізької ОДА

30 травня 2024 - 17:45

32 учні та студенти запорізьких навчальних закладів стали переможцями та призерами всеукраїнських олімпіад та інтелектуальних конкурсів. Вони отримали грошові сертифікати від Запорізької облдержадміністрації. Премії становлять від 3 до 9 тисяч гривень залежно від зайнятого місця. Таке заохочення передбачено обласною програмою підтримки обдарованої молоді.

Серед нагороджених – дев’ятикласниця Запорізької гімназії № 28 Дар’я Назаренко. На Всеукраїнській олімпіаді з інформаційних технологій дівчина посіла 2 місце. При цьому виступала за 10 клас і випередила більше 45 старшокласників. В майбутньому школярка хоче обрати професію, пов’язану з математикою або інформаційними технологіями. Готується до цього вже зараз.

– Потрібно багато працювати, раціонально розподіляти свій час і правильно розставляти пріоритети. Тоді все вийде, – вважає Дар’я.

Ще одна учениця Запорізької гімназії № 28 Олена Сергієнко на Всеукраїнській олімпіаді з інформаційних технологій виборола 2 місце серед одинадцятикласників. Дівчина не тільки гарно навчається та бере участь в олімпіадах, а ще й активно займається спортом. Вона номер 1 в команді Запорізької області з фехтування.

Навчає талановитих дівчат вчитель інформатики Тамара Горбань. Останні 10 років серед учасників Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій обов’язково є її вихованці. Зокрема, в 2024 році 8 учнів стали переможцями та призерами обласного етапу і п’ятеро – всеукраїнського.

– Готувати дітей було важко, бо іноді не вистачало зворотного зв’язку, живого контакту. Але учні чудового впоралися, я ними пишаюсь. Навіть один диплом всеукраїнського рівня – це вже гарний результат. А коли їх відразу п’ять – це суперово! – ділиться Тамара Горбань.

Цьогоріч учні із Запорізької області брали участь в обмеженій кількості інтелектуальних змагань. Все – через безпекові умови. Але вже наступного року ситуація має змінитися.

– Ми намагаємося вийти з онлайн-бульбашки. В цьому році провели в офлайн-режимі дві олімпіади – з математики та інформаційних технологій. В майбутньому наша мета – проводити наживо всі предметні олімпіади, щоб наші обдаровані учні мали змогу виступати на всеукраїнському рівні, – говорить директор департаменту освіти та науки Запорізької ОДА Людмила Бухаріна.

Заступник голови Запорізької ОДА Михайло Семікін привітав переможців олімпіад та інтелектуальних конкурсів і пообіцяв  всебічну підтримку талановитій молоді. 

– Участь в олімпіадах та конкурсах – це щоденна робота на заняттях і після них, в школі і вдома, з досвідченими викладачами і самостійно. Велика шана вам за те, що намагаєтесь зробити більше, ніж того вимагає навчальна програма. Впевнений, що з часом ви увійдете до інтелектуальної еліти і долучитесь до розбудови України і Запорізького регіону, – відзначив посадовець.

Читайте також