Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькому абразивному комбінату – 85

25 травня 2024 - 10:00

Колектив Запорізького абразивного комбінату відсвяткував 85-річчя. В день народження підприємства підбили підсумки роботи та відзначили кращих працівників.

Трудовий шлях 37-річного Ігоря Новосильцева пов’язаний із «Запоріжабразивом». Починав із посади токаря. З часом чоловік зрозумів, що хоче професійного зростання, тому вирішив отримати вищу освіту. По закінченню «Запорізької політехніки» Ігор працював майстром, механіком, а нині є начальником виробництва карбіду кремнія. За майже 14 років роботи комбінат став для нього другою домівкою.

–  У нас дуже злагоджений колектив, всі разом ми працюємо на результат.  «Запоріжабразив» для мене – це вже друга сім’я. Я тут проводжу більше часу, ніж вдома. І своє майбутнє пов’язую тільки з нашим підприємством, – розповів Ігор Новосильцев.

Такі ініціативні та працелюбні професіонали, як Ігор, є опорою колектива. Саме завдяки їм підприємство долає всі труднощі. А їх за вісім з половиною десятиліть було чимало. Колектив пережив евакуацію в період Другої світової війни, повоєнне відновлення, стагнацію економіки в 90-ті та період глобальної фінансової кризи 2008-го. 

– Протягом 85 років наш комбінат є надійним партнером для багатьох підприємств в Україні і різних країнах світу. Ми змогли інвестувати понад 150 мільйонів гривень в модернізацію обладнання. Це дозволить нам в майбутньому виробляти більш якісну продукцію і підсилить нашу конкурентоздатність, – відзначив голова правління ПрАТ «Запоріжабразив» Ігор Бурак.

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров привітав колектив підприємства з ювілеєм та відзначив його кращих співробітників Почесними грамотами та Подяками. Відзнакою Президента України «За оборону України» нагородив 8 працівників, що захищали Батьківщину зі зброєю в руках, шістьох з них – посмертно.

– Сьогодні, коли вся країна бореться з російською агресією, Запорізький абразивний комбінат вчергове демонструє свою стійкість та надійність, підтримує економічний потенціал держави. Підприємство відоме не тільки в Запоріжжі, але й в усьому світі як виробник якісних абразивних та шліфувальних матеріалів. Впевнений, що за такими підприємствами, як «Запоріжабразив», майбутнє нашої держави, – відзначив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти завдали 447 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів засідання Уряду, присвячене Запоріжжю

Металурги Запоріжжя приймають вітання з професійним святом

«Встановіть новий застосунок банку»: МВС попереджає про нову кібершахрайську схему

Моніторинг внутрішньообласних автобусних маршрутів: виявлено порушень на 100 тисяч гривень

«Україна – це Дім» – нова онлайн-платформа для ВПО та українських шукачів притулку за кордоном

Троє поранених внаслідок російських атак по Пологівському району. Серед них двоє дітей.

Фонд державного майна України запрошує взяти участь в орендних аукціонах. Лоти – приміщення у Запоріжжі для розміщення платіжних терміналів

Держприкордонслужба: наявність військово-облікового документа під час перетинання кордону обов’язкова

«Цифрова трансформація соціальної сфери – це зручність, комфорт та безпека людей», – заступник Міністра соціальної політики Костянтин Кошеленко

Вісім адміністративних послуг в одному вікні: Ірина Верещук ознайомилася з роботою проєкту «Я - ветеран» у Запоріжжі

СБУ викрила агентурну мережу, учасники якої створювали клони урядових чат-ботів для виявлення проукраїнських активістів на Запоріжжі