Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Грає на гітарі по кілька годин на добу: музика відновлює пальці бійця

21 травня 2024 - 17:20

Він щодня грає на гітарі – таким чином відновлює моторику пальців. 

– Гітарист із мене не дуже, граю, як кажуть, для себе. Але ж головне, що гра на гітарі відновлює моторику пальців, – ділиться військовослужбовець на імʼя Олег, який проходить реабілітацію в одній із лікарень Запоріжжя. 

Війна стала серйозним випробуванням для чоловіка, який служив у десантно-штурмових військах. Через великі навантаження у нього почалися проблеми з хребтом, що призвело до оніміння кінцівок, зокрема пальців рук.

– До війни був суто цивільною людиною. Але прийшов час і взяв до рук зброю, – згадує Олег.

Чоловік не любить ділитися особистим.    Родом із Купʼянська. Після звільнення рідного  міста від окупації одразу записався добровольцем у військо.

– Головне для мене сьогодні – скоріше відновитися та повернутися до своїх, на позиції. Впевнений, що Україна переможе, – каже Олег.

Лікування бійця включає різноманітні процедури, масажі, фізіотерапію та завдання на розвиток моторики кінцівок. Але саме гітара стала для чоловіка особливо ефективним інструментом реабілітації.

– Завдяки гітарі пальці рук Олега поступово повертають свою рухливість. Музика допомагає йому не лише відновити фізичне здоров'я, а й підтримує його бойовий дух, – розповідають лікарі.


Читайте також