Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

17 травня 2024 - 15:10

В мирному житті Сергій Щебланов – електромонтер. Спеціальність свою поважає і любить. Настільки, що зробив на руці незвичне татуювання у вигляді електросхеми. За майже три роки роботи на підприємстві, де займався обслуговуванням спецтехніки, хлопець освоїв ще дві суміжні професії. Розповідає: за цей час повірив у себе і свої можливості.

Службу в армії Сергій розглядає як можливість отримати нові знання та досвід. На консультацію до рекрутингового центру прийшов за порадою двоюрідного брата, що вже служить у війську. Вирішив стати оператором БПЛА. До вибору майбутньої військової професії підійшов відповідально. 

–  Оператору БПЛА потрібні уважність, гарна моторика рук, окомір. Я цікавився українськими безпілотниками, їхніми характеристиками і навчався керувати ними в різних застосунках, – розповідає майбутній військовослужбовець.

Професія дронщика зараз дуже затребувана. А ще військові частини потребують мінометників, гранатометників, саперів, стрілків. Про всі наявні вакансії можна дізнатися в Центрі рекрутингу Української армії.

– Найчастіше до нас звертаються чоловіки 35-40 років, але розбіжність за віком велика. Наймолодшому кандидату, що звернувся до нас, було 17, найстаршому – 73 роки. Багато хто з хлопців хоче нести службу саме на Запорізькому напрямку, тому що це їхній дім, вони тут живуть, тут їхні родини, вони хочуть захищати свою територію, – розповідає рекрутерка Тетяна.

За час роботи Центру рекрутингу Української армії в Запоріжжі туди звернулися понад 1000 осіб. Отримати консультації рекрутерів можна за телефонами: +380 66 183 10 75 або +380 98 835 09 04.

Читайте також