Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

14 травня 2024 - 19:15

В обласному центрі відновлюють 10 будинків, що постраждали внаслідок ворожих обстрілів. Серед них – і багатоповерхівка по вул. Незалежної України, 80/Якова Новицького, 3. Як проходять відновлювальні роботи – проінспектував голова Запорізької облдержадміністрації Іван Федоров.

- Тут триває капітальний ремонт. В будинку – 10 під'їздів, 5 поверхів та 150 квартир. Планується відремонтувати 59 пошкоджених квартир, – зазначив Іван Федоров. 

Наразі на об'єкті працює бригада з 40 будівельників. Вони вже облаштували монолітні сходи та площадки, звели цегляну кладку стін, змонтували плити перекриття.

 - Загальна будівельна частина вже виконана майже на 90%. Залишилось встановити перекриття плитами та обладнати дах. В трьох квартирах вже завершено роботи, 10 – на фінішній прямій, в 20 – триває демонтаж, – зазначив представник підрядної організації.

Проєкт передбачає повне відновлення двох зруйнованих під'їздів, ремонт покрівлі, квартир та сходових клітин, заміну інженерних мереж та благоустрій прилеглої території. 

За словами Івана Федорова, проєктний термін капітального ремонту – до серпня 2025 року, але в планах – завершити роботи вже наприкінці 2024 року. 

Загалом у Запоріжжі російські ракети пошкодили 12 багатоквартирних будинків. У 10 з них вже тривають роботи.

- Ми всі об’єднані однією метою – до кінця року завершити всі 10 об’єктів, на яких нині ведеться будівництво, – повідомив Іван Федоров.

Посадовець зазначив, що в обласної влади – амбітна мета: цьогоріч завершити реконструкцію і тих двох будинків, на яких роботи ще не розпочались.

- Плануємо в цьому ж році провести відновлення будинків на пр. Соборному, 44 та вул. Зестафонській, 8. Власники ж квартир по Зестафонській 8, які було повністю зруйновано, отримають сертифікати на придбання нового житла, – підсумував Іван Федоров.

 

Читайте також

Поліцейські Запоріжжя розкрили резонансне вбивство місцевого посадовця

Діалог бізнесу та держави: запорізькі підприємці отримали практичні поради про налагодження відносини з міжнародними партнерами

В Національному заповіднику «Хортиця» відкрилась виставка, присвячена козаку Мамаю

Медичні довідки для дошкільнят та учнів: що потрібно знати перед початком нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

Вільнянськ оговтується після ворожого обстрілу

30 червня – День жалоби в Запорізькій області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 381 раз атакували 13 населених пунктів Запорізької області

У Запоріжжі відкрилася художня виставка «Майбутнє починається сьогодні»