Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини про діяльність Офісу

Делегація ООН відвідала пошкоджений росіянами будинок в Запоріжжі

25 січня 2024 - 13:30

Заступник голови ЗОДА Євген Мироненко розповів представникам Управління ООН з координації гуманітарних питань (OCHA Ukraine) про наслідки ворожих обстрілів

Голова делегації, директор Відділу операцій та адвокації OCHA Едем Восорну, відвідала Запоріжжя, щоб на власні очі побачити наслідки ворожих обстрілів. Інформацію буде використано у доповіді в ООН.

Євген Мироненко розповів, що внаслідок ракетного удару по житловому будинку загинуло 13 людей, врятовано 11, з яких 4 госпіталізовано до лікарень, евакуйовано 20 осіб. У будівлі знищено частину під’їздів, зараз тривають роботи з відновлення. Усі мешканці переселені та отримують компенсації для оренди житла.

- Від імені мешканців Запорізької області висловлюю подяку команді OCHA. Ваша всебічна та системна допомога робить вас одним із наших ключових та надійних партнерів. Високо цінуємо вашу активність та оперативність у вирішенні гуманітарних потреб регіону. Особливо важливою є ваша роль у координації зусиль міжнародних донорів та забезпеченні гуманітарних потреб наших мешканців, - зазначив Євген Мироненко.

Едем Восорну пообіцяла особливо звернути увагу колег, що від наслідків ворожої агресії РФ страждають мирні жителі та цивільна інфраструктура.

Читайте також