Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини про діяльність Офісу

Посилюємо комунікацію з міжнародними партнерами: Запорізький край відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Австрія

18 січня 2024 - 14:58

Перший заступник голови ЗОДА провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні Арадом Бенкьо, на якій обговорили взаємодію в соціально-економічній та гуманітарній сферах. Руслан Мовчан подякував партнерам за всебічну підтримку та наголосив на готовності регіону продовжувати співпрацю навіть в умовах повномасштабного вторгнення.

Від початку війни австрійське місто-побратим Лінц передало області оснащення та апаратуру для медзакладів, захисний одяг для рятувальних служб, побутову техніку для місць компактного проживання ВПО, а також висловлювало готовність організувати відпочинок для дітей. Як зазначив перший заступник голови ОДА, Запорізька область вже зараз готується до повоєнної відбудови, зокрема розробляє проєкти відновлення територій, аби залучити закордонних бізнес-партнерів, у тому числі австрійських.

Крім цього, разом з представниками делегації, Запорізька ОДА відпрацьовує питання покращення екологічної ситуації в регіоні, розвитку зеленої енергетики, а також впровадження ветеранської політики та реабілітації постраждалих від війни осіб. 

Читайте також