Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко на прямому зв’язку з громадянами

27 грудня 2023 - 16:05

Під час “гарячої лінії” голова Запорізької обласної військової адміністрації  Юрій Малашко поспілкувався з жителями регіону.  Запити стосувалися сфери житлово-комунального господарства, зокрема благоустрою територій й роботи систем життєзабезпечення та підтримки постраждалих від війни осіб.

Так, житель Запорізького району звернувся зі скаргою на комунальне підприємство, яке не забезпечує стабільне енергопостачання до його оселі. Чоловік телефонував на гарячу лінію КП, однак належної допомоги так і не отримав. Очільник ЗОВА взяв питання нестабільної роботи систем життєзабезпечення на особистий контроль.

Ще низка запитів стосувалась соціальної підтримки ветеранів, осіб з інвалідністю та надання допомоги вимушеним переселенцям. Також на “гарячу лінію” звернулась громадянка, яка повідомила про зловживання її односельчанами статусом ВПО: мешканці дачного кооперативу отримали документ та гуманітарну підтримку відповідно до місця реєстрації, після чого повернулися у свої домівки. Очільник ЗОВА зазначив, що обласна державна адміністрація подасть запит на Національну соціальну сервісну службу України, аби визначити доцільність надання статусу внутрішньо переміщених осіб.

Крім цього, Юрій Малашко отримав дзвінок з проханням перевірити об’єкт соціальної інфраструктури в одній з громад в рамках проєкту “Прозорість та підзвітність” - місцеві жителі вважають, що сума, виділена на ремонтні роботи, є завищеною.

На кожне звернення, що надійшло під час “гарячої лінії”, посадовець надав вичерпну відповідь та за потреби залучив представників відповідних структурних підрозділів, які мають особисто зв'язатись з громадянами. Більшість проблемних питань голова Запорізької ОВА взяв під особистий контроль. 

Обласна влада продовжує оперативно реагувати на сигнали громадськості. Мешканці регіону можуть безплатно звернутися зі своїми проблемами за номером 0-800-503-508 або у телеграм чат-бот @InfoProstirZPBot.

Читайте також

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Де і як отримати безоплатні послуги з ментального здоров'я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 386 разів ударили по Запорізькій області