Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини про діяльність Офісу

Обласна влада разом з ООН налагодили постачання води та твердого палива прифронтовим громадам

6 грудня 2023 - 22:43

Відбулась координаційна нарада представників структурних підрозділів облдержадміністрації з представниками Кластерів Управління ООН з координації гуманітарних питань.

Начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ЗОДА Артур Бойко подякував волонтерам та представникам міжнародних організацій за всебічну підтримку Запорізької області та України.

- Хочу відзначити підтримку з боку кластерів ООН та партнерів ЮНІСЕФ у таких напрямках як облаштування місць компактного проживання ВПО, допомогу в наданні продуктів харчування, товарів першої необхідності, одягу, обігрівачів, багатоцільової грошової допомоги. Ми щиро цінуємо вашу роботу та активну підтримку нашого регіону, це допомагає стійко долати усі виклики! - наголосив посадовець.

Завдяки сприянню Офісу ООН з координації гуманітарних питань (ОСНА) вдалося відправити 15 гуманітарних конвоїв до прифронтових населених пунктів. Допомогу передавали мешканцям громад Оріхова, Гуляйполя, Кам’янського - протягом 2023 року її отримали 32 тис. мешканців прифронтових громад.

Представники кластерів міжнародних організацій розповіли про свою підтримку мешканців Запорізької області.

Так, кластер Shelter & NFIs (житло та непродовольчі товари) закриває потреби жителів прифронтових громад у твердому паливі. 

Представники кластеру WASH (вода, санітарія та гігієна) допомагають у ліквідації наслідків підрива росіянами Каховської ГЕС та задовольняють потреби у водопостачанні для найбільш постраждалих районів - Запорізького та Василівського.

Зараз, за словами Артура Бойко, триває розробка нових та відновлення старих свердловин, встановлення насосів, генераторів, ємностей для води, систем очищення.

Спеціаліст з гуманітарних справ ООН Шахло Рахімова наголосила на плідній та конструктивній співпраці з обласною владою.

- Хочу відзначити спільну роботу з обласною військовою адміністрацією. Всі процеси відбуваються прозоро та скоординовано, і це дозволяє вчасно реагувати на виклики, що постають, - зазначила представниця ООН.

Читайте також