Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Шевченко на прямому зв’язку з жителями області

7 грудня 2023 - 15:15

Під час “гарячої лінії” заступник голови ЗОДА Валерій Шевченко поспілкувався з жителями Запорізької області. До посадовця надійшли звернення щодо надання гуманітарної допомоги, твердого палива, підвозу води та компенсації за зруйноване майно.

Так, на “гарячу лінію” звернулася жінка з Оріхова, яка потребувала консультації щодо оформлення заявки на отримання сертифікату за зруйноване житло відповідно до програми єВідновлення. Заступник голови ОДА пообіцяв перенаправити звернення до фахівців з цього питання, які неодмінно допоможуть жінці подати всі необхідні документи.

Під час проведення “гарячої лінії” надійшло звернення від жительки одного з селищ області щодо проблем з водопостачанням. Жінка поскаржилась, що керівництво громади не опікується питаннями водозабезпечення й не організовує підвіз питної води. Валерій Шевченко відзначив неприпустимість такої недбалості з боку чиновників та пообіцяв розв’язати це питання в найкоротші терміни.

Декілька скарг з прифронтових населених пунктів Пологівського району стосувалися несправедливості в наданні гуманітарної допомоги, зокрема твердого палива. Заступник голови ОДА зауважив, що такий розподіл повинен бути чесним, а люди мають отримати максимум можливої допомоги. Валерій Шевченко пообіцяв розібратися в цій ситуації та вжити відповідних заходів для запобігання подібним випадкам.

Одне зі звернень надійшло від жінки, яка працює судмедекспертом в Запоріжжі. З її слів, керівництво установи не погоджує дозвіл на проходження спеціальних фахових курсів для підвищення кваліфікації. Заступник голови ОДА запевнив, що це питання розгляне профільний департамент.

Обласна влада продовжує оперативно реагувати на сигнали громадськості. Мешканці регіону можуть безплатно звернутися зі своїми проблемами за номером 0-800-503-508 або у телеграм чат-бот @InfoProstirZPBot.

Наступна “гаряча лінія”, під час якої заступник голови ЗОДА Євген Мироненко відповість на питання громадян, запланована на 12 грудня.

Читайте також

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво