Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини про діяльність Офісу

Рятувальні операції та розмінування акваторії: для виконання завдань підрозділи ДСНС оснастили новими човнами з моторами

23 серпня 2023 - 11:51

За участю очільника ЗОВА Юрія Малашка відбулась передача 5 надувних човнів з моторами підрозділам ДСНС. Нове обладнання планують використовувати для виконання рятувальних робіт, розмінування та патрулювання акваторії області. Плавзасоби надані благодійною організацією ACTED.

  • Ця допомога сьогодні вкрай необхідна, адже після підриву Каховської ГЕС на обмілілих ділянках періодично виникає необхідність рятувати людей. Хочу подякувати ACTED за підтримку нашого регіону й за те, що в такі вкрай важкі для нас часи не полишають Україну та надають технічне підсилення нашим фахівцям. Сподіваюся, що після деокупації ці човни стануть в пригоді на нашому Азовському морі, - наголосив голова ЗОВА Юрій Малашко.

Як зазначив представник рятувальної служби, човни будуть застосовуватися для виконання завдань водолазної та піротехнічної служб. Надані засоби посилять матеріально-технічну базу рятувальної служби та будуть залучені для рятувальних операцій та розмінування акваторії Дніпра.

  • Організація ACTED співпрацює з регіонами України від початку війни. Продовжуємо допомагати всім областям: як вільним, так і тим, що очікують деокупації та незабаром будуть знову підконтрольні Україні, - зазначив менеджер проєктів ACTED Україна Андрій Гончаренко.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також