Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини про діяльність Офісу

Обласна влада продовжує співпрацю з міжнародними партнерами

13 липня 2023 - 16:20

Під головуванням заступника голови ОДА Віталія Сиволапа відбулась координаційна зустріч з представниками Офісу ООН з координації гуманітарних питань (ОСНА).

  • Головною метою наших зустрічей є координація роботи обласної влади, міжнародних організацій та громадських об’єднань. Зараз гостро постає питання забезпечення територій, де ведуться бойові дії всім необхідним. Люди потребують продуктових та гігієнічних наборів, одягу та речей першої необхідності. В цієї співпраці є результати – створено онлайн базу місць компактного розміщення внутрішньо переміщених осіб, сьогодні вона налічує понад 300 придатних для проживання людей об'єктів, - зауважив Заступник Віталій Сиволап.

Під час зустрічі учасники обговорили оперативну ситуацію в регіоні, а також питання надання допомоги прифронтовим територіям. Представники ОСНА доповіли про стан роботи кожного окремого кластеру та про подальші плани дій у Запорізькій області.

Заступник голови ОДА пояснив, що внаслідок підриву Каховської ГЕС виникла проблема з водозабезпеченням територій у нижньому б'єфі. Директор Департаменту житлово-комунального господарства та капітального будівництва ОДА Віталій Литвиненко поінформував учасників наради про стан систем водопостачання у Запорізькій області. Завдяки невпинній співпраці з закордонними донорами в регіоні вже готові та використовуються 6 мобільних станцій очищення води.

Окремо присутні ознайомилися з результатами спеціальних навчань, які провели у Запоріжжі на випадок аварії на Запорізькій АЕС. Взаємодія обласної влади з представниками міжнародних організацій дозволить надати комплексну допомогу у разі виникнення надзвичайної ситуації.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також