Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

“Основне завдання - вберегти Запорізьку область від просування ворога та деокупувати території”, - Юрій Малашко в інтерв’ю “El Pais”

15 червня 2023 - 10:20

Про особливості функціонування регіону в умовах війни, евакуацію населення та ситуацію в громадах на лінії вогню розповів очільник ЗОВА в рамках інтерв’ю для провідної іспаномовної газет світу “El Pais”.

  • Основне завдання - вберегти Запорізьку область від терору ворога та деокупувати наші території. Щоб убезпечити людей та наблизити нашу перемогу всіма силами підтримуємо наших захисників. Крім цього, робимо все залежне від обласної військової адміністрації, щоб допомогти з вивезенням цивільного населення з гарячих точок та його розміщенням, - зазначив Юрій Малашко.

Особливу увагу під час евакуації приділяється дітям: наразі в 30-кілометровій зоні від лінії фронту залишається близько 1300 неповнолітніх, а безпосереднього в зоні зіткнення - близько 30. Очільник ЗОВА наголосив, що примусової евакуації немає, проте обласна влада закликає всіх максимально покинути потенційно небезпечні території, тим самим допомогти Збройним силам України звільняти Запорізьку область.

Крім цього, Юрій Малашко розповів, що в Запорізькому районі наразі зареєстровано близько 220 тисяч ВПО, ще близько 260 тисяч - покинули регіон. Людей, які виїхали, та тих, хто залишився у прифронтових громадах, всебічно підтримують гуманітарні організації, надаючи речі першої потреби та продукти. Водночас економічну складову регіону підтримує великий бізнес, який наразі повертається на наші території. Водночас з цим, великі підприємства наразі функціонують на 60%.

Крім цього, очільник ОВА зазначив, що все ще триває боротьба з  наслідками терористичного акту на Каховській ГЕС: регулюється рівень води в верхньому та нижньому б’єфах та продовжуються технічні роботи з оптимізації системи водозабору. Чотирнадцять громад наразі залишаються без технічної води, проте питною - забезпечуються абсолютно всі населенні пункти.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області