Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька ОДА долучилась до екологічної громадської ініціативи на узбережжі обласного центру

13 червня 2023 - 20:25

Після підриву росіянами Каховської ГЕС значно знизився рівень води в р.Дніпро. Виявилось, що нове “узбережжя” повністю вкрите сміттям і потребує термінового прибирання. А для того, щоб після відновлення рівня води пляжі були чистими та безпечними, працівники Запорізької обласної державної адміністрації та районних адміністрацій влаштували толоку та привели до ладу територію біля річки.

  • Хочу подякувати всім, хто долучився до цієї доброї справи. Сподіваюсь, що коли вода повернеться наші пляжі знову стануть чудовим місцем для відпочинку. Звільнити Нову Каховку та зупинити воду для відновлення екосистеми - іншого варіанту в нас немає. Наші хлопці дійсно молодці й думаю, що наступну толоку ми влаштуємо на березі Азовського моря, - зазначив очільник ЗОВА Юрій Малашко.

Можливість так ретельно прибрати зону біля Дніпра є унікальною, тому по всій підконтрольній території області наразі влаштовують такі заходи.

  • В 30 кілометрах звідси знаходиться наша рідна Василівка, де на сьогодні масштаби екологічної катастрофи значно більші. Але я впевнений, що згодом ми повернемось і наведемо лад не лише на узбережжі, а в усьому районі, і разом відновимо наші території, - наголосив начальник Василівської РВА Богдан Староконь.

Під час толоки важливо пам’ятати про правила безпеки: так, на узбережжі фахівці та місцеві мешканці нерідко знаходять залишки від російських ракет, які можуть бути вибухонебезпечними. У разі виявлення підозрілого предмета зателефонуйте 101/102 чи напишіть у месенджерах поліції або ДСНС та сповістіть про знахідку.

 


 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області