Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада продовжує налагоджувати роботу з міжнародними партнерами

18 квітня 2023 - 09:00

За ініціативи Запорізької ОВА та Офісу ООН з координації гуманітарних питань (OCHA) відбулася зустріч, яка об’єднала понад 50 представників влади, міжнародних організацій та місцевих громадських організацій. 

Тут, учасники змогли обмінятись думками щодо поточних питань надання допомоги громадянам, виробити спільні рішення для оптимізації роботи та обговорили забезпечення прифронтових громад продуктами харчування та предметами першої необхідності, безпеку їх транспортування та поступове проведення допомоги у вигляді продуктових наборів для ВПО від міжнародних організацій на систему надання ваучерів на придбання продуктів харчування в тих локаціях, де працюють мережі роздрібної торгівлі. Крім цього, обговорили звіт про гуманітарні конвої ООН до Оріхова, Гуляйполя, Преображенки та Степногірська та реагування на обстріли житлової інфраструктури в Запоріжжі.

Перший заступник голови ОДА Геннадій Тімченко відзначив необхідність постійної комунікації між всіма суб’єктами надання допомоги населенню та координації зусиль задля ефективного задоволення потреб громадян, які постраждали внаслідок збройної агресії росії проти України.

В рамках обговорення, голови Василівської та Пологівської РВА поінформували присутніх про першочергові потреби прифронтових громад та налагодили комунікацію з іноземними та національними партнерами.

Начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Артур Бойко зауважив, що з плином конфлікту форми надання допомоги мають трансформуватися відповідно до викликів часу. Тому ініціатива щодо переведення допомоги у вигляді продуктових наборів на систему ваучерів, зокрема в Запоріжжі, дозволить не лише стимулювати місцевий бізнес, але й зберегти гідність людей, які зможуть самі приймати рішення, які продукти купувати.

Представники м. Запоріжжя розповіли присутнім про алгоритм реагування всіх служб на обстріли житлових будинків та про ті напрямки, в яких партнери вже надають, або можуть надавати допомогу.

 

За матеріалами Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни