Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбулося позачергове засідання регіональної комісії ТЕБ та НС

6 квітня 2023 - 14:45

Про реагування на можливий спалах кору та заборону використання рекреаційних водних об’єктів на території області говорили на засіданні  регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулась під головуванням начальника ЗОВА Юрія Малашка.

До засідання долучився перший заступник голови ОДА Геннадій Тімченко, заступник голови ОДА Віталій Сиволап, керівник апарату ОДА Зінаїда Бойко, а також представники структурних підрозділів ОДА, районних військових адміністрацій, Запорізької міської ради та ДСНС тощо.

Так, заступник генерального директора з дослідження біологічних факторів Державної установи "Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України" Олександр Мащак доповів про готовність та реагування на спалах кору на регіональному рівні у разі його виникнення.

Через зменшення темпів імунізації, особливо серед дітей до 2-х років, підвищилась ймовірність виникнення спалахів захворювання. Готуючись до потенційної загрози розповсюдження хвороби, обласна влада затвердила план дій щодо боротьби з захворюванням.

Крім того,  зв’язку з введенням воєнного стану, торік впроваджено заборону на використання рекреаційних водних об’єктів на території області. За рекомендацією ГУ ДСНС України у Запорізькій області та з метою убезпечення населення, прийнято рішення про продовження дії заборони.

  • Протягом періоду воєнного стану припинено виконання планових та позапланових дій державного нагляду та контролю, що своєю чергою унеможливлює здійснення відповідних заходів рятувальниками. Тому пропонуємо продовжити заборону відвідування ділянок берегової території, що прилягає до водного об’єкта та призначена для відпочинку людей до завершення дії воєнного стану та не розпочинати підготовку до проведення літнього сезону у 2023 році, - зазначили фахівці ГУ ДСНС України у Запорізькій області.

Крім цього, на засіданні регіональної комісії розглянули питання передачі генераторів, які надійшли в рамках надання благодійної допомоги, та відпуск матеріальних цінностей з регіонального матеріального резерву.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади