Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ірина Верещук відвідала прихисток для внутрішньо переміщених осіб

3 квітня 2023 - 11:10

До Запоріжжя завітала Віцепремʼєр-міністерка - Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. 

Посадовиця відвідала один із закладів обласного підпорядкування, який з початку війни прихистив майже 200 внутрішньо переміщених осіб. Ірина Верещук поспілкувалася з керівництвом установи та громадянами, які тимчасово перебувають в закладі і ознайомилася з умовами їх проживання. 

  • Перші ВПО до нас приїхали ще у квітні минулого року. Спочатку це були літні люди, які евакуювалися з Донецької області, трохи пізніше наш заклад прихистив внутрішньо переміщених осіб з прифронтових громад Запорізької області. Ми створили всі умови для комфортного перебування, щоб люди могли почувати себе, як вдома. Зараз у нас також проживають й сім’ї, де є діти. За цей рік ми стали великою родиною - три нових українця народилися в родинах уже тут, спільно допомагаємо один одному, підтримуємо хлопців на фронті та очікуємо на скорішу перемогу, - сказала директорка школи Валентина Єршова.

Посадовиця також закликала всіх не ризикувати власною безпекою та шукати всі можливі шляхи евакуації з територій, які нещадно обстрілюють російські окупанти.

  • Новий очільник ЗОВА зовсім нещодавно на посаді, але за цей час вже видно позитивні результати роботи. Головні завдання, які зараз  перед нами стоять - це деокупація та реінтеграція територій. Так, на жаль, сьогодні частина регіону тимчасово окупована. Проте ми бачимо, що Запоріжжя бореться, допомагає армії, підтримує вимушених переселенців. Вкотре наголошую, що обов’язково потрібно евакуюватися з зони активних боїв. Звертаюсь до батьків - ​​прийміть правильне рішення на користь життя та здоров’я вас і ваших дітей, - наголосила Ірина Верещук. 

Своєю чергою, начальник ЗОВА Юрій Малашко зазначив, що сьогодні обласна влада активно працює над питанням евакуації з небезпечних територій та має чітко визначені алгоритми дій.

  • На сьогодні, ми працюємо з кожною родиною, правоохоронними органами та з представниками органів місцевого самоврядування й фактично вмовляємо людей, які живуть в прифронтових громадах, щоб вивозили звідти дітей та свої родини. Батьки повинні відповідально поставитися до ситуації. Окупанти щодня обстрілюють наші населені пункти, тому залишатися там небезпечно, - наголосив очільник ЗОВА.

У підсумку спілкування, Ірина Верещук разом з Юрієм Малашком також вручили дітям ВПО подарунки: сучасні гаджети для навчання й розваг, іграшки та смаколики. Передача відбулася за участі Товариства Червоного Хреста України. 

 


Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам