Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі посадовці вивчають кращі практики співпраці влади та громадськості

1 квітня 2023 - 13:00

Начальник управління внутрішньої політики ЗОВА Володимир Марчук та заступниця директора Департаменту соціального захисту населення ЗОВА Вікторія Герасименко взяли участь у зустрічі представників місцевих військових адміністрацій, центральних органів виконавчої влади та організацій громадянського суспільства, що відбулась 29-30 березня у Києві.

Головним питанням порядку денного стало обговорення плану заходів щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021-2026 роки. Значна увага у даному документі приділена залученню інститутів громадянського суспільства до надання соціальних послуг населенню, розвитку волонтерства та спрощення різних процедур, та активізації участі ІГС в реалізації проєктів на місцевому, регіональному й національному рівнях.

Нова Стратегія та план заходів з її реалізації включають чіткі завдання й індикатори їх виконання, що дозволить за потреби в подальшому їх коригувати.

Перед учасниками заходу виступили кращі експерти різнопрофільних Міністерств, Національної соціальної сервісної служби, Секретаріату КМУ, проєктів USAID та ІСАР Єднання. Протягом дводенної колаборації учасники зустрічі не лише отримали знання із впровадження Стратегії, а й набули практичний досвід побудови взаємодії з інститутами громадянського суспільства в умовах війни й післявоєнного періоду відновлення, ознайомились з кращими  практиками міжсекторальної співпраці, вирішення конфліктів у форматі діалогу. 

Також обговорювалися практичні питання конкурсних процедур фінансової підтримки ОГС за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів. Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю та Міністерство ветеранів поділилися досвідом проведення таких конкурсів для організацій громадянського суспільства в 2023 році. 

Зустріч було організовано за ініціативи ІСАР Єднання у співпраці з Секретаріатом КМУ в рамках проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства за підтримки USAID Ukraine - USAID Україна.


 

За матеріалами Управління внутрішньої політики

Читайте також

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам