Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформація для ВПО

МОЗ: Як уникнути інфекційних хвороб у місцях скупчення людей. ВІДЕО

13 грудня 2022 - 11:30

Прості правила, як захиститись від інфекційних хвороб  у місцях скупчення людей. Запам’ятайте та бережіть себе!

Війна в рази збільшила кількість внутрішньо переміщених осіб. Багато хто з них живе або проводить певну кількість часу в спеціально облаштованих місцях для перебування переселенців/біженців.  Велике скупчення людей у вагонах поїздів та в місцях для ночівлі, відсутність сталого доступу до проточної води і засобів гігієни можуть загрожувати спалахами і швидким поширенням інфекційних хвороб. Запобігти цьому можна завдяки застосуванню адекватних засобів профілактики. Як уникнути поширення інфекційних захворювань, якщо ви перебуваєте у тимчасовому притулку?

  • * Не торкайтеся руками обличчя. 
  • * Мийте руки перед вживанням їжі. Якщо немає доступу до води, можна використовувати антисептик, у крайньому разі – вологі серветки (хоч вони і не є ефективними в боротьбі з патогенними мікроорганізмами).
  • * Дотримуйтеся правил респіраторної гігієни: у разі кашлю та чхання прикривайте рот і ніс серветкою або згином ліктя. Одразу викидайте використані серветки в контейнер для сміття, обробляйте руки спиртовмісним антисептиком і за можливості мийте руки з милом.
  •  

 

Якщо ви помітили у себе симптоми будь-якої інфекції і перебуваєте в безпеці, — зверніться до лікаря. Подбайте про своє здоров’я під час війни!  

 

 

За матеріалами МОЗ

Читайте також