Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відпрацьовують плани заходів на випадок прориву гідроспоруд Дніпровського каскаду ГЕС

22 жовтня 2022 - 09:30

У Запорізькій ОВА пройшло спільне штабне тренування у разі виникнення надзвичайної ситуації при прориві гідроспоруд Дніпровського каскаду.  Захід відбувся за участю керівника ЗОВА Олександра Старуха, представників районних військових адміністрацій, голів територіальних громад, спеціальних служб цивільного захисту населення, профільних установ та Департаментів. 

Основна мета тренувань - удосконалення практичних навичок, відпрацювання взаємодії органів управління та спеціальних служб цивільного захисту у разі виникнення НС, готовність до ліквідації наслідків можливого прориву гідроспоруд.

Як зазначив директор Департаменту з питань цивільного захисту населення ЗОВА Андрій Булавінов, наразі триває робота з вдосконалення планів евакуації у разі затоплення територій області з урахуванням військових дій. Крім того, керівники громад мають розробити низку заходів при надзвичайній ситуації, а також провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед людей. 

Під час проведення спільного штабного тренування Олександр Старух підкреслив, що у всякому разі потрібно зберігати спокій та не піддаватися паніці. Якщо навіть і станеться надзвичайна ситуація, у населення буде достатньо часу, щоб залишити потенційно небезпечні території. 

  • Наше з вами першочергове завдання - це захист населення, територій, навколишнього природного середовища від надзвичайних ситуацій.  Проведене тренування надало поняття ступеня готовності всіх учасників до оперативного реагування на можливу надзвичайну ситуацію, організацію евакуації населення та ліквідацію наслідків. Зокрема, районним військовим адміністраціям, органам місцевого самоврядування потрібно провести додаткове коригування планів реагування. Враховуючи обставини на території області, за необхідністю, переглянути місця розміщення населення та маршрути евакуації. А службам цивільного захисту бути готовими до надання допомоги евакуйованому населенню й до проведення заходів ліквідації НС, - підсумував очільник регіону.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 890-го дня війни

Запорізька область готується до зими: міжнародна допомога для тисяч домогосподарств

Завищення цін та невиконання вказівок аудиторів: на комунальному підприємстві Запорізької обласної ради виявлено ймовірні порушення

Як правильно спілкуватися з ветеранами: розроблено інтерактивний симулятор

Відновлювані джерела енергії: як отримати фінансування на реалізацію проєктів

Графіки не застосовуються: ситуація з енергоспоживанням стабілізувалася

«Це посильно для всіх об’єднань»: що може зробити ОСББ для покращення власної енергоефективності

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.08.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 889-го дня війни

ВПО та учасники бойових дій можуть безкоштовно перевезти речі в межах України

Як взяти участь у грантовій державній програмі «ГрінДІМ»