Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: “Запоріжжя та Вільнянськ на 100% готові до опалювального сезону”

21 жовтня 2022 - 16:20

Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов провів чергове засідання Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2022-2023 років. До обговорення низки важливих питань долучився керівник Запорізької ОВА Олександр Старух. 

Насамперед учасники засідання акцентували на стані накопичення природного газу та вугілля в регіонах. Так, по цих напрямках робота відбувається більш-менш стабільно. Але, як наголосили посадовці, серйозні пошкодження електростанцій російськими військами призвели до дефіциту виробництва електричної енергії. Це спричинило обмеження потужностей і віялові відключення у низці областей України. Тому громадян закликали економно споживати електроенергію, по можливості не користуватися в зазначений нас енергоємними приладами та не перевантажувати мережу.

Обговорили й готовність об’єктів житлово-комунального господарства до опалювального сезону й розгортання пунктів обігріву в громадах. Слід зазначити, що в Запорізькому регіоні вже визначено перелік пунктів обігріву, які будуть функціонувати у приміщеннях комунальних підприємств, лікарнях тощо. 

Під час засідання Штабу Олександр Старух зазначив, що місто Запоріжжя та Вільнянськ на 100% готові до опалювального сезону. Він розпочнеться за планом на початку листопада. 

  • У Запоріжжі котельні готують до включення у штатному режимі. Але на випадок відсутності газопостачання, розробляються альтернативні варіанти для забезпечення населення теплом. На початку листопада середньодобова температура повітря напевно буде менше ніж 8 градусів, тоді будемо запускати теплопостачання. А доки погода більш-менш тепла ми не плануємо вмикати опалення, - підкреслив керівник ЗОВА Олександр Старух.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 890-го дня війни

Запорізька область готується до зими: міжнародна допомога для тисяч домогосподарств

Завищення цін та невиконання вказівок аудиторів: на комунальному підприємстві Запорізької обласної ради виявлено ймовірні порушення

Як правильно спілкуватися з ветеранами: розроблено інтерактивний симулятор

Відновлювані джерела енергії: як отримати фінансування на реалізацію проєктів

Графіки не застосовуються: ситуація з енергоспоживанням стабілізувалася

«Це посильно для всіх об’єднань»: що може зробити ОСББ для покращення власної енергоефективності

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.08.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 889-го дня війни

ВПО та учасники бойових дій можуть безкоштовно перевезти речі в межах України

Як взяти участь у грантовій державній програмі «ГрінДІМ»