Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області готуються до зимового періоду та продовжують евакуацію

18 жовтня 2022 - 10:25

Про підготовку до опалювального сезону 2022-2023, евакуацію соціально незахищених верств населення з інтернатних закладів говорили на нараді керівників структурних підрозділів, яка пройшла під головуванням очільника ЗОВА Олександра Старуха.

Як розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОВА Віталій Литвиненко, наразі триває активна робота щодо запровадження механізму допомоги домогосподарствам в опалювальний сезон. З державного бюджету виділені кошти для придбання громадами деревини паливної та її безоплатної видачі населенню. Кошти мають отримати насамперед соціально незахищені верстви населення, домогосподарства, що знаходяться в зонах або біля ведення бойових дій. Нагадаємо, що в цьому питанні зона відповідальності територіальних громад та їх керівників - здійснити аналіз, хто має отримати допомогу та забезпечити проведення необхідних закупівель. Потім саме громади мають розподілити цей вид допомоги серед своїх жителів. Обласна військова адміністрація відповідає за загальну координацію роботи в цьому напрямку. Після надання громадами актуальних переліків відповідних домогосподарств, ЗОВА буде здійснено розподіл коштів державної субвенції між місцевими бюджетами.

Також окремо відпрацьовуються плани заходів у разі можливої відсутності тепло та газопостачання на територіях. Зокрема, вже визначено перелік пунктів обігріву, які будуть функціонувати у приміщеннях комунальних підприємств, лікарнях тощо. 

Також, директор профільного Департаменту зазначив, що за допомогою міжнародних донорів було придбано майже 150 генераторів, яких залучатимуть для безперебійної роботи медичних закладів та інших об’єктів критичної інфраструктури. 

Під час наради торкнулися й теми евакуації соціально незахищених верств населення з інтернатних закладів та дитячих будинків. У Департаменті соціального захисту населення ЗОВА зауважили, що минулого тижня вдалося вивезти частину підопічних обласного геріатричного пансіонату до західної України. Незабаром планується й транспортування до країн Європи важкохворих дітей. Заходи з евакуації цієї категорії громадян триватиме і надалі, розповіли представники структурного підрозділу.

  • Ситуація в Запорізькій області залишається складною, тому ми радимо людям, особливо жінкам, дітям, особам похилого віку виїхати у безпечні місця. Зокрема, обласна влада продовжує роботу з евакуації соціально незахищених верств населення. В основному це громадяни, які перебувають в інтернатних закладах і потребують особливої уваги та догляду. Ми переконані, що на нових місцях для наших людей будуть створені комфортні та належні умови перебування, - наголосив керівник ЗОВА Олександр Старух.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 448 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 890-го дня війни

Запорізька область готується до зими: міжнародна допомога для тисяч домогосподарств

Завищення цін та невиконання вказівок аудиторів: на комунальному підприємстві Запорізької обласної ради виявлено ймовірні порушення

Як правильно спілкуватися з ветеранами: розроблено інтерактивний симулятор

Відновлювані джерела енергії: як отримати фінансування на реалізацію проєктів

Графіки не застосовуються: ситуація з енергоспоживанням стабілізувалася

«Це посильно для всіх об’єднань»: що може зробити ОСББ для покращення власної енергоефективності

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.08.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 889-го дня війни

ВПО та учасники бойових дій можуть безкоштовно перевезти речі в межах України