Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька влада консолідує зусилля з розміщення соціальної реклами

1 липня 2022 - 17:40

З початку повномасштабного вторгнення на територію України зіткнення відбуваються не тільки за допомогою живої сили, зброї та техніки, але й у інформаційному полі. Країна-агресор активно використовує неправдиву інформацію, щоб посіяти розбрат серед населення, змусити українців сперечатися у час, коли необхідно навпаки об’єднати зусилля та дати відсіч загарбникам.

У скрутні часи населення потребує швидкої, актуальної та правдивої інформації, а також підтримки патріотичного духу. З метою інформування людей про центри гуманітарної допомоги, шелтери та розміщення іншої критично важливої інформації а також такої, що підтримує патріотичний дух народу, що бореться із окупантом, під головуванням директора Департаменту культури та інформаційної політики Запорізької ОВА Владислава Мороко пройшла робоча нарада з питань впорядкування зовнішньої реклами у нашій області. 

У нараді взяли участь начальник управління внутрішньої політики ЗОВА Володимир Марчук, представники  Департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради, Управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради, КП «Запорізьке міське інвестиційне агентство».

Учасники наради обговорили подальшу співпрацю з метою забезпечення неухильного дотримання принципів єдиної інформаційної політики, запроваджених центральними органами виконавчої влади в умовах воєнного стану. 

  • В умовах російсько-української війни дуже важлива інформаційна складова. Сьогодні ми “звірили годинники” з органами місцевого самоврядування щодо єдиної інформаційної державної політики. Соціальна реклама, яка критично важлива для всіх верств суспільства, й надалі буде розміщуватися на вулицях Запоріжжя, - заявив Владислав Мороко.

Було також розглянуто питання приведення до ладу рекламних площ. Представник КП «Запорізьке міське інвестиційне агентство» Сергій Ільченко запевнив, що працівники комунального підприємства утримують рекламні площі, які знаходяться у їх власності, у задовільному стані та у разі необхідності оновлюють інформаційні сюжети чи проводять заміну пошкодженої реклами.

Завдяки наявній співпраці органів влади на рекламних площах у Запоріжжі вже у процесі розміщення 15 білбордів та 15 сітілайтів з соціально значущою рекламою. 

Частину з цих рекламних площ займає інформування про соціально важливий проєкт “Центр допомоги врятованим”. У цьому центрі внутрішньо переміщені особи, яких евакуювали, або які самостійно поїхали з зони бойових дій, можуть отримати комплексну та безкоштовну психологічну, медичну та правову допомогу. Розміщення цієї реклами допоможе поінформувати людей про наявність такого центру та про простоту звернення до нього.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

«Поки є хоч маленька надія, я буду шукати чоловіка», – дружина оборонця Азовсталі Тетяна

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 05.08.2024

Впродовж доби окупанти 472 рази били по Запорізькій області

«Війна – це тимчасово, знання – це назавжди»: в Запорізькій області продовжується будівництво «підземних» шкіл

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 04.08.2024

Впродовж доби окупанти 498 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 892-го дня війни

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Когенераційні установки для котелень та дизельні генератори для водопровідних станцій: Запоріжжя готується до складного опалювального сезону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.08.2024

Впродовж доби окупанти 460 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 891-го дня війни