Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: “Робиться все можливе та неможливе аби на території області запоріжці мали електрику, воду, світло, газ”

16 червня 2022 - 16:35

Керівник Запорізької ОВА Олександр Старух сьогодні передав громаді села Воздвижівка Пологівского району генератори для забезпечення електрикою. Адже тут з початку березня відсутнє електропостачання. Через активні бойові дії було пошкоджено електромережу, внаслідок чого у Гуляйпільському напрямку наразі знеструмлено близько 12 тисяч абонентів у 47 населених пунктах.

На великій частині Пологівського району через відсутність доступу до місць пошкодження мереж, фахівці й досі не мають можливості виконати огляд ліній, а також провести аварійно-відновлювальний ремонт. 

Саме тому, щоб забезпечити населений пункт електропостачанням, за сприяння обласної влади, а також за допомогою Міжнародного Червоного Хреста до Воздвижівської сільради сьогодні рятувальники ДСНС здійснили транспортування 7 дизель-генераторів. Голова місцевої територіальної громади Віктор Тютюнник зазначив, що наразі встановлення генераторів - це найбільш дієвий спосіб дати людям світло. 

  • Якщо поставити три генератори на все село, близько 1000 мешканців зможуть користуватися електроенергією для першочергових потреб. Більш того, ми зможемо надати воду, включимо насоси. Впевнений, що нашим мешканцям буде дуже приємно, адже у воєнний час для нас світло - це справжне благо цивілізації. Тому що з березня люди вже не витримують, навіть психологічно, - додав голова Воздвижівської ТГ.

Очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух зазначив, що обласна влада плідно співпрацює з міжнародною спільнотою в питанні вирішення першочергових гуманітарних проблем. Іноземні благодійні фонди та організації допомагають нашому регіону по різних напрямках. А керівництво ЗОВА зі свого боку намагається робити все можливе задля безпечного та комфортного життя мешканців Запорізького краю. 

  • Ворог намагається зробити життя людей нестерпним. Окупант системно нищить цивільні об’єкти інфраструктури. Все це робиться аби залякати людей. Наприклад, у селі Воздвижівка та у цілому районі вже кілька місяців немає електрики. А це має свої наслідки - не працюють медичні заклади, не працює ШВЛ, немає водопостачання. Таким чином, не просто погіршуються умови життя людей, а саме життя ставиться під загрозу. Ми цього не маємо допустити. Тому робиться все можливе та неможливе, аби на території області запоріжці мали електрику, воду, світло, газ. В цьому випадку застосування генераторів є найбільш виправданим. Люди матимуть стабільно світло, а це значить воду, інтернет. Це наші люди. Боротьба триває. Ми переможемо, - наголосив Олександр Старух.

Рятувальники Запорізької області продовжують виконувати завдання за призначенням покладені на них державою, зокрема і на територіях, де ведуться активні бойові дії. Окрім безпосередньої ліквідації наслідків надзвичайних подій, що спричинені обстрілами,  підрозділи ДСНС допомагають населенню: транспортують хворих, супроводжують автомобілі ШМД, доставляють гуманітарну допомогу від волонтерських організацій, забезпечують підвіз технічної води і багато іншого. 

  • Сподіваємося, що сьогоднішня доставлена допомога зможе якнайшвидше вирішити питання щодо відновлення електроенергії в громаді, - зазначив заступник начальника ГУ ДСНС з реагування на надзвичайні ситуації Микола Заіка.


Департамент культури та інформаційної політики 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 894-го дня війни

Новий навчальний рік – у новому укритті: запорізька гімназія готується до очного навчання

Рекомендації до зарахування на бюджет для вступників на бакалавра вже в електронних кабінетах

«Захистіть себе від хвороб - долучайтесь до вакцинації»: важливість щеплення від кашлюку, дифтерії та правцю

Ліцензії на експорт товарів онлайн: як це працює

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Запорізька область готується до зими: міжнародна допомога для тисяч домогосподарств

«Поки є хоч маленька надія, я буду шукати чоловіка», – дружина оборонця Азовсталі Тетяна

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 05.08.2024

Впродовж доби окупанти 472 рази били по Запорізькій області

«Війна – це тимчасово, знання – це назавжди»: в Запорізькій області продовжується будівництво «підземних» шкіл

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 04.08.2024