Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Культурно-письменницький захід ”Зброя письменника - слово” презентували в обласній спілці письменників (ВІДЕО)

10 червня 2022 - 15:20

Запорізька обласна організація національної спілки письменників України   під час війни не залишається осторонь від участі у боротьбі за нашу Перемогу. Але письменники боряться на духовному, гуманітарному фронті, адже зброя письменника - слово. 

Голова обласної організації НСПУ Ольга Стадніченко  розповіла про роботу організації у цей непростий час та поділилася планами на майбутнє. 

З самого початку повномасштабної війни рф проти України письменники Запорізького краю почали усвідомлювати усю глибину трагедії, що прийшла до нашої держави, та намагалися поетичним словом підтримати співвітчизників. 

Зокрема, літератори почали активно виступати он-лайн  на власних сторінках у  соціальних мережах. Потім запорізькі письменники власним коштом видали свої твори у форматі кишенькових книжок, щоб передати ці доробки  на передову. Вірші патріотичного спрямування  покликані підтримувати бойовий дух наших бійців. 

Також автори активно беруть участь у різних культурно-мистецьких заходах, концертах, виступають у школах. 

 На жаль цього року проведення щорічного обласного літературно-мистецького фестивалю «Поетичний травень» у звичному форматі було не можливе, тому за ініціативою комунальної установи «Обласний методичний центр культури і мистецтва» Запорізької обласної ради разом з Запорізькою обласною організацією Національної спілки письменників України за підтримки Департаменту культури та інформаційної політики Запорізької обласної військової адміністрації 4 червня 2022 року у рамках обласного літературно-мистецького фестивалю «Поетичний травень» було проведено онлайн культурно-мистецький захід «Зброя письменника – слово».

      Захід відбувся на YouTube каналі «Обласний методичний центр культури і мистецтва Запоріжжя» та на сторінці «ЗОМЦКіМ» соціальної мережі Facebook .

      У заході взяли участь як самі члени Запорізької обласної організації Національної спілки письменників України так і представники Широківської та Долинської територіальних громад, а саме:  Ольга Стадніченко голова НСПУ,  Микола  Білокопитов письменник, гуморист - сатирик, член НСПУ, Полян-Пилип Юрик письменник, гуморист - сатирик, член НСПУ,  Віра Шмига - поетеса член НСПУ, Анастасія Якубіна КУ ЦКДСМСТ Широківської ТГ, Марина Данилова Ручаївського ЦД Широківської ТГ, Кирило Рога учасник театрального гуртка Нижньохортицького клубу Долинської ТГ, Яна Бжещицька учасниця театрального гуртка Новозапорізького БК Долинської  ТГ.

Як зазначила Ольга Стадніченко, і учасники, і глядачі заходу  висловили впевненість, що наступного року фестиваль обов’язково пройде на вільній сцені, у всіх звільнених містах та селах  України. 

Разом до перемоги!

Детально у відео:


 

Департамент культури та інформаційної політики 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 894-го дня війни

Новий навчальний рік – у новому укритті: запорізька гімназія готується до очного навчання

Рекомендації до зарахування на бюджет для вступників на бакалавра вже в електронних кабінетах

«Захистіть себе від хвороб - долучайтесь до вакцинації»: важливість щеплення від кашлюку, дифтерії та правцю

Ліцензії на експорт товарів онлайн: як це працює

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Запорізька область готується до зими: міжнародна допомога для тисяч домогосподарств

«Поки є хоч маленька надія, я буду шукати чоловіка», – дружина оборонця Азовсталі Тетяна

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 05.08.2024

Впродовж доби окупанти 472 рази били по Запорізькій області

«Війна – це тимчасово, знання – це назавжди»: в Запорізькій області продовжується будівництво «підземних» шкіл

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 04.08.2024