Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівництво області слідкує за своєчасною виплатою соціальних коштів та пенсій

24 травня 2022 - 13:40

Питання реалізації політики у різних сферах та відпрацювання алгоритму роботи на різних ділянках регіону залишається головним завданням обласної влади. 

Так, на нараді з керівниками територіальних громад очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух та голови районних державних адміністрацій обговорили тему соціальних виплат, зокрема, на тимчасово окупованих територіях. 

Начальник Управління соціальних гарантій та державної соціальної допомоги Катерина Кривошей розповіла, що наразі громадянам виплачується 23 види державної допомоги. Представники ЗОВА отримують роз’яснення від Міністерства соціальної політики України та на основі них розв’язують проблеми безпосередньо по районах.

Виплати соціальних коштів на тимчасово окупованих територіях залишаються ускладненими. У районах, де активно ведуться бойові дії, виникають проблеми з відсутністю готівки. 

  • На тимчасово окупованих територіях кошти виплачуються відповідно до постанови №215, проте вона виконується не в повному обсязі. Це пов’язано з тим, що на деяких територіях не працює Ощадбанк, а соціальні виплати надходять саме через нього. Ми працюємо над тим, щоб запровадити виплати через інші банки, які працюють на тимчасово окупованих територіях. Це потрібно для того, щоб наші громадяни могли отримати соціальні виплати, гарантії та пільги. 

Що стосується ситуації на окремих територіях, то посадовці Бердянського, Мелітопольського, Василівського та Пологівського районів продовжують відстежувати надходження соціальних коштів та, за можливості, виплачують їх готівкою або нараховують на картки. Що стосується Запорізького району, тут надходження грошей відбуваються згідно зі встановленим порядком. 

Окремо учасники наради обговорили тему виплати пенсій. Начальниця ГУ Пенсійного фонду в Запорізькій області Світлана Жмурко розповіла, що управління продовжує виконувати основні функції щодо нарахування пенсій та їх перерахунку. З метою забезпечення виплати коштів Пенсійний фонд плідно співпрацює з Укрпоштою, яка допомагає у доставленні готівки на території Запорізького регіону. Також Світлана Жмурко зазначила, що на сьогодні виплачена травнева пенсія разом із заборгованою сумою за березень. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Запорізькі великі прийомні родини вперше отримали гуманітарну допомогу від Фундації Олени Зеленської

«1,5 тисячі випадків шахрайств з початку 2024 року зареєстровано в Запорізькій області», – керівник Центру протидії шахрайству Дмитро Попов

«Герої не вмирають, вони назавжди залишаться жити в наших серцях»: в Запоріжжі відкрили Алею Слави захисникам Маріуполя

Прозоро про завантаженість кордону: відкрито дані єЧерги про вантажні перевезення

СБУ повідомила про підозру заступнику Балицького, який допомагає країні-агресору підтримувати окупаційний режим на Запоріжжі

Не епідемія, але випадків фіксується все більше: ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Запорізькій області

1300 кубічних метрів бетону: будівництво «підземної» школи в центрі Запоріжжя вийшло на новий етап

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 06.08.2024

Впродовж доби окупанти 495 разів били по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 894-го дня війни

Новий навчальний рік – у новому укритті: запорізька гімназія готується до очного навчання

Рекомендації до зарахування на бюджет для вступників на бакалавра вже в електронних кабінетах