Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух розповів народним депутатам України про ситуацію в регіоні

24 травня 2022 - 09:00

Керівник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух зустрівся з народними депутатами України. Темою для обговорення стала військова ситуація, яка склалася у нашій області.

У ході зустрічі, Олександр Старух розповів про оборону обласного центру та життя на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, очільник ЗОВА акцентував на проблемі з соціальними та пенсійними виплатами:

  • У Мелітополі, Бердянську, Енергодарі ситуація дійсно складна. Певна частина людей звідти виїхала, але все одно настрій залишається напруженим. Є проблема з готівкою, соціальними виплатами. Через те, що не працює Ощадбанк, люди не можуть отримати свої гроші. З ПриватБанком ситуація більш стабільна, виплати проходять, але теж бувають затримки, - зазначив керівник ЗОВА.

Олександр Старух також зазначив, що наразі вирішується питання з проведенням мультипредметного тестування. Для цього треба обрати пункти для складання цього підсумкового іспиту та обладнати їх, враховуючи безпекову ситуацію. 

Наприкінці зустрічі, керівник ЗОВА Олександр Старух залишив свій підпис на прапорі України, який привезли з собою київські посадовці. Також нардепи відвідали військовий шпиталь, міську лікарню екстреної та швидкої медичної допомоги й передали туди необхідні медикаменти. 

Під час відвідування військового шпиталю заступниця голови ЗОВА Злата Некрасова висловила окрему подяку ГО «Франківський драмтеатр», Олексію Гнатковському, Лесі Білан, Едуарду Веліканову, благодійній організації «Благодійний Фонд «Чисті Серцем», а саме Ірині Рабарській, Василю Вишиванюку, народному депутату В’ячеславу Медянику, команді ОПУ Андрію Бабкову, Ігорю Ільтьо, волонтерам Миколі Руденку, Нурі Османову.

  • Завдяки злагодженій роботі цих людей Запорізький військовий госпіталь та 5-та міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги отримали медикаменти, турнікети, кровоспинні бандажі, хірургічні матеріали та витратні матеріали для ШВЛ. Також наші військові та медики отримали спорядження, яке вже завтра працюватиме на передовій, - зазначила посадовиця. 


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Запорізькі великі прийомні родини вперше отримали гуманітарну допомогу від Фундації Олени Зеленської

«1,5 тисячі випадків шахрайств з початку 2024 року зареєстровано в Запорізькій області», – керівник Центру протидії шахрайству Дмитро Попов

«Герої не вмирають, вони назавжди залишаться жити в наших серцях»: в Запоріжжі відкрили Алею Слави захисникам Маріуполя

Прозоро про завантаженість кордону: відкрито дані єЧерги про вантажні перевезення

СБУ повідомила про підозру заступнику Балицького, який допомагає країні-агресору підтримувати окупаційний режим на Запоріжжі

Не епідемія, але випадків фіксується все більше: ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Запорізькій області

1300 кубічних метрів бетону: будівництво «підземної» школи в центрі Запоріжжя вийшло на новий етап

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 06.08.2024

Впродовж доби окупанти 495 разів били по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 894-го дня війни

Новий навчальний рік – у новому укритті: запорізька гімназія готується до очного навчання

Рекомендації до зарахування на бюджет для вступників на бакалавра вже в електронних кабінетах