Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Усі вимушені переселенці Запорізької області мають можливість виїхати вглиб України

6 травня 2022 - 15:05

У Запорізькій області продовжується евакуація населення регіону на територію західних областей України. Про це на нараді з керівниками територіальних громад розповіла директорка Департаменту соціального захисту населення ЗОВА Марина Нотанова. Так, у Запоріжжі продовжується реєстрація вимушених переселенців. У спеціальних центрах люди мають можливість отримати гуманітарну допомогу та відпочити. Далі обласна влада рекомендує виїжджати у західні регіони України. Там людям буде надано житло та усе необхідне для проживання.

Також директор Департаменту культури та інформаційної політики Владислав Мороко розповів про рекомендації, щодо святкування Дня пам'яті та примирення в умовах воєнного стану. Начальник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух зауважив, що у зв’язку з можливими провокаціями з боку представників окупаційних військ рф, та з метою запобігання небезпечних ситуацій, на територіях регіону запроваджено комендантську годину, яка буде тривати з 19:00 8 травня до 5:00 10 травня.

Крім цього, керівник ЗОВА нагадав про важливість фіксації збитків, руйнувань та викрадень, які відбуваються на території Запорізької області. Оперативна фіксація військових злочинів з якісним описом допоможе у подальшому відшкодуванні. Також Олександр Старух нагадує про важливість комунікації та кооперуванні зусиль між обласною владою, керівниками територіальних громад та населенням.

Наприкінці наради директор Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич розповів про те, що вагітні жінки, які у зв’язку із воєнним станом виїхали за кордон, мають право на отримання лікарняного листа, починаючи з 30 тижня вагітності без присутності у лікаря, а також на отримання відповідних соціальних виплат. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Пройти тестування на симуляторі безпілотника: проєкт «Drone Force» у Запоріжжі

Обережно – шахраї: як вберегтися від фішингових атак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 07.08.2024

Впродовж доби окупанти 564 рази били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 895-го дня війни

Запорізькі великі прийомні родини вперше отримали гуманітарну допомогу від Фундації Олени Зеленської

«1,5 тисячі випадків шахрайств з початку 2024 року зареєстровано в Запорізькій області», – керівник Центру протидії шахрайству Дмитро Попов

«Герої не вмирають, вони назавжди залишаться жити в наших серцях»: в Запоріжжі відкрили Алею Слави захисникам Маріуполя

Прозоро про завантаженість кордону: відкрито дані єЧерги про вантажні перевезення

СБУ повідомила про підозру заступнику Балицького, який допомагає країні-агресору підтримувати окупаційний режим на Запоріжжі

Не епідемія, але випадків фіксується все більше: ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Запорізькій області

1300 кубічних метрів бетону: будівництво «підземної» школи в центрі Запоріжжя вийшло на новий етап