Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівництво області наголошує на важливості сплачувати рахунки за комунальні послуги

4 травня 2022 - 12:30

Керівник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух провів нараду з очільниками районних державних адміністрацій та керівниками територіальних громад, на якій обговорили низку важливих питань, зокрема, стан розрахунків за комунальні послуги,  евакуацію населення з гарячих точок Запорізької області та інші.

Керівництво ЗОВА продовжує допомагати мирним мешканцям виїжджати із потенційно небезпечних територій області та сусідніх регіонів. Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук та влада Запорізького регіону постійно відпрацьовують логістику перевезення населення до більш безпечних місць. Офіс Президента працює над організацією зелених коридорів, а обласна влада, у свою чергу, займається забезпеченням технічної частини: автобусів, карет швидкої допомоги, супроводження тощо. Також до процесу починають долучатися міжнародні організації такі як ООН та Міжнародний Комітет Червоного Хреста. Попри те, що російська сторона не бажає пропускати конвої з вимушеними переселенцями, спроби евакуації продовжуються. Представники обласної військової адміністрації зазначають, що на практиці легше їхати на приватному транспорті, ніж у складі організованих колон. Крім цього, керівництво закликає населення уважно слідкувати за повідомленнями щодо евакуації та точок, де буде зупинятися гумконвой.

В ході наради також обговорили питання стосовно роботи комунальних підприємств на територіях. Директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ЗОВА Віталій Литвиненко вкотре наголосив на необхідності сплачувати за комунальні послуги задля подальшого функціонування підприємств.

  • Рівень розрахунків населення за комунальні послуги по Запоріжжю, особливо за електропостачання, в два рази нижчий, ніж в Енергодарі, Веселівській громаді, Чернігівській та інших територіях. Ми вже говорили про це раніше, і велике прохання до громад, де зараз не проводяться активні бойові дії, сплачувати за комунальні послуги. Якщо не буде проплат, ми не зможемо надавати послуги цілодобово на належному рівні. Тому прохання - тримати це питання на контролі, - наголосив директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Віталій Литвиненко. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Складний, але необхідний проєкт: у Південному мікрорайоні Запоріжжя будують сучасну «підземну школу»

До уваги зацікавлених сторін!

Пройти тестування на симуляторі безпілотника: проєкт «Drone Force» у Запоріжжі

Обережно – шахраї: як вберегтися від фішингових атак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 07.08.2024

Впродовж доби окупанти 564 рази били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 895-го дня війни

Запорізькі великі прийомні родини вперше отримали гуманітарну допомогу від Фундації Олени Зеленської

«1,5 тисячі випадків шахрайств з початку 2024 року зареєстровано в Запорізькій області», – керівник Центру протидії шахрайству Дмитро Попов

«Герої не вмирають, вони назавжди залишаться жити в наших серцях»: в Запоріжжі відкрили Алею Слави захисникам Маріуполя

Прозоро про завантаженість кордону: відкрито дані єЧерги про вантажні перевезення

СБУ повідомила про підозру заступнику Балицького, який допомагає країні-агресору підтримувати окупаційний режим на Запоріжжі