Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька дитяча лікарня забезпечена усім необхідним для лікування

22 березня 2022 - 15:10

Сьогодні за сприяння Запорізької обласної військової адміністрації місцеві і іноземні журналісти відвідали Запорізьку обласну дитячу клінічну лікарню. Зараз у цьому медичному закладі знаходяться 8 дітей, які отримали важкі поранення в ході воєнних дій на території України. Діти почали поступати сюди ще 13 березня. Першою була дівчинка, яку прооперували в Оріхові та потім доставили сюди. Тут вона проходить лікування в плановому порядку. 

Директор закладу Юрій Борзенко зазначив, що у його роботі зараз дуже допомагають лікарі військового шпиталю, адже  досвіду лікування військових травм у дитячих лікарів поки що не було. Усім дітям, яких доставляють у лікарню, надається необхідна медична допомога. Також директор лікарні звернув увагу на важкий психологічний стан дітей. Дехто з них на власні очі бачив смерть рідних людей.

  • Рук у нас вистачає, ми встигаємо все робити: і оперувати, і перев’язувати, і надавати іншу медичну допомогу, вентилювати легені. Нам ніхто не відмовляє у консультуванні та допомозі. Військовий шпиталь та наш медичний університет, спеціалісти з цих закладів до нас приїжджають і допомагають. На даний час лікарня повністю забезпечена медикаментами і апаратною підтримкою. Єдине, чого нам не вистачає на майбутнє - це вакуумних екстракторів, тому що до нас можливо будуть поступати діти з важкими пораненнями, з інфікованими ранами. Всім іншим діти забезпечені. Але якщо далі буде продовжуватися ця ситуація, то ми плануємо збільшувати запаси. Щоб не було такого, що наші маленькі пацієнти чогось потребують, а ми не можемо цього надати.

Наразі один поранений хлопчик вже виписаний. 9-10 березня були троє дітей з легкими пораненнями та подряпинами, які лікувалися амбулаторно і не госпіталізувалися. На сьогодні в лікарні перебуває  4 важкі дитини, які знаходяться у відділенні реанімації, ще четверо дітей знаходяться у відділенні хірургії, тобто вони вже не потребують такої інтенсивної терапії. 

Психологічний стан співробітників лікарні стабільний та робочий. Вони готові і надалі приймати у себе дітей та надавати їм увесь комплекс необхідних медичних послуг.



Департамент культури та інформаційної політики 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 405 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 897-го дня війни

Змішане навчання в умовах війни: Новоолександрівська громада готується до нового навчального року

«Спільно з місцевим самоврядуванням працюватимемо над вирішенням соціальних проблем сільських жителів», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров

Гаряча лінія Запорізької ОДА: громадяни отримали відповіді на свої питання

«Ситуація з енергозабезпечення Запорізької області залишається стабільною»: про енергетичну ситуацію в регіоні

Зестафонська, 8: відновлення зруйнованого будинку в Запоріжжі триває

Чергове засідання групи «Прозорість і підзвітність»: виявлено 3 ймовірні порушення під час моніторингу публічних закупівель

Як отримати грант до мільйона гривень на розвиток бізнесу: на Дія.Освіта вийшов освітній серіал для ветеранів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 08.08.2024

Впродовж доби окупанти 507 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 896-го дня війни