Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Бухгалтери долучились до збору інформації щодо пограбувань, пошкоджень та руйнувань об’єктів культурної спадщини Запорізького краю

20 березня 2022 - 14:10

Бюджетна сфера завжди була стратегічно важливою та складною, а під час воєнного стану тим більше. Бухгалтери усіх закладів та установ культури Запорізької області в цей складний час виконують надважливу справу для країни, здійснюють підтримку функціонування діяльності закладів, забезпечують працівників своєчасною щомісячною заробітною платою.

Станом на сьогодні вихованцям Запорізького фахового музичного коледжу ім. П.І. Майбороди та Мелітопольського фахового коледжу культури і мистецтв виплачено стипендії, компенсації дітям-сиротам та інші соціальні виплати.

У цей жахливий для всього людства час бухгалтери здійснюють збір інформації щодо пограбувань, пошкоджень та руйнувань об’єктів культурної спадщини Запорізького краю, які завдаються військовими російськими окупаційними військами, для подальшого вирішення питань щодо їх відновлення та підрахунку завданих втрат.

Усі працівники комунальної установи «Централізована бухгалтерія закладів культури» Запорізької обласної ради у період воєнного стану продовжують працювати у повному складі, виконуючи усі задачі, які постають перед ними. Завдяки працівникам Централізованої бухгалтерії відпрацьовано механізм роботи з усіма закладами культурної сфери Запорізького регіону. Наразі проблемними залишаються Василівський та Мелітопольський райони, але навіть у стані окупації, керівництву та бухгалтерії надається допомога.

У зв’язку з частими та специфічними змінами законодавства працівники бухгалтерії кожен день надають методичну допомогу закладам та установам культури Запорізької області у вирішенні фінансових питань, що потребують негайного вирішення, надають практичні поради стосовно застосування нових норм законодавства, які прямо впливають на роботу, та правильного оформлення фінансової документації.

Незважаючи на велику кількість викликів, які стоять перед усіма громадянами України, працівники бухгалтерій, залишаючись на своїх робочих місцях, працюють за покликом серця, адже на зв’язку з ними продовжують знаходитись працівники закладів культури.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей

Уряд розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва

«Політика героїв»: Запорізька область переймає досвід роботи з ветеранами в Кривому Розі

Дозвілля для дітей: в одному із запорізьких шелтерів для ВПО відкрили дитячий майданчик

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 09.08.2024

Впродовж доби окупанти 405 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 897-го дня війни

Змішане навчання в умовах війни: Новоолександрівська громада готується до нового навчального року

«Спільно з місцевим самоврядуванням працюватимемо над вирішенням соціальних проблем сільських жителів», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров

Гаряча лінія Запорізької ОДА: громадяни отримали відповіді на свої питання

«Ситуація з енергозабезпечення Запорізької області залишається стабільною»: про енергетичну ситуацію в регіоні

Зестафонська, 8: відновлення зруйнованого будинку в Запоріжжі триває