Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Маріупольці отримують притулок у Запоріжжі

16 березня 2022 - 17:15

Сьогодні очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух відвідав вимушених переселенців, яких прийняли вночі.  Попри загрозу, люди подолали важкий шлях до Запоріжжя. 

Після кількох тижнів прицільного обстрілу та життя у бункерах людей розмістили у комфортних умовах санаторію з харчуванням, послугами пральні, запасом речей першої необхідності та одягом. У закладі працює медичний пункт із запасом медикаментів. 

Жінки, діти та літні люди зараз знаходяться у затишних умовах.  А до того їм довелось з першого дня війни постійно ховатися протягом декількох тижнів у бункерах, під  час прицільних обстрілів та бомбардувань, самостійно добувати їжу,  оскільки запаси давно скінчились,  а російські окупанти й  досі не пропускають гуманітарний конвой із Запоріжжя. Гуманітарна криза у розпалі - люди без води, їжі, світла, тепла. Зараз місту в облозі потрібна термінова допомога.

  • За останню добу у Запорізьку область доїхало більше 1200 автівок. Всю ніч працювали пункти прийому переміщених осіб. В обласному центрі розміщено вже 3207 осіб і 774 дитини. Ще велика кількість маріупольців зупинились на ночівлю у Бердянську, де працює наша влада, хоч і не в адміністративному приміщенні. Але вони допомагають харчуванням, пальним, щоб була можливість дістатися Запоріжжя. В обласному центрі всі згуртовані та готові приймати переселенців, адже ми одна країна! Сьогодні ми також чекаємо на велику кількість маріупольчан, - підсумував очільник ЗОВА Олександр Старух.


У вимушених переселенців при бажанні є можливість виїхати у більш безпечні області України власним транспортом або евакуаційним потягом “Укрзалізниці”.

 

Департамент культури та інформаційної діяльності

Читайте також

Обмін досвідом та ідеями: у Запоріжжі пройшла літня школа «Юний правознавець» для підлітків

У Запоріжжі відзначили Міжнародний день корінних народів світу

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей

Уряд розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва

«Політика героїв»: Запорізька область переймає досвід роботи з ветеранами в Кривому Розі

Дозвілля для дітей: в одному із запорізьких шелтерів для ВПО відкрили дитячий майданчик

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 09.08.2024

Впродовж доби окупанти 405 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 897-го дня війни

Змішане навчання в умовах війни: Новоолександрівська громада готується до нового навчального року

«Спільно з місцевим самоврядуванням працюватимемо над вирішенням соціальних проблем сільських жителів», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров

Гаряча лінія Запорізької ОДА: громадяни отримали відповіді на свої питання