Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Естонські фахівці допомагатимуть Запорізькій області посилити інформаційну безпеку

22 листопада 2021 - 13:00

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух провів зустріч з виконавчим директором Міжнародного центру оборони та безпеки (ICDS) Дмитром Теперіком та координатором програми «Стійка Україна» Іллєю Мірошкіним. Також у зустрічі взяли участь заступник голови ЗОДА Руслан Шиханов та начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Артур Бойко.

Сторони обговорили співпрацю між  Міжнародним центром оборони та безпеки, що знаходиться у Талліні, та Запорізькою облдержадміністрацією. А саме консультативну допомогу, яку може надати естонська сторона Запорізькій області в галузі кібербезпеки, інформаційної безпеки та діджиталізації. 

  • Для нашої області питання безпеки дуже важливе, адже ми безпосередньо межуємо із Донецькою областю, а також маємо спільний кордон складного гібридного типу по Азовському узбережжю з Росією.  Тому питанням безпеки в області приділяється чимало уваги. Зокрема, й інформаційній безпеці. Отримання інформації - це на сьогодні одна з базових потреб для людей, без інформації ми не уявляємо свого повсякденного життя. Тож інформація має бути достовірною і не дестабілізувати настрої у суспільстві. Естонія має чудові напрацювання в IT сфері, цифровізації та кібербезпеці, тому ми із задоволенням візьмемо на озброєння ваш досвід, - відзначив голова ЗОДА Олександр Старух. 

Як розповів Дмитро Теперік, ICDS провели аналітичне дослідження у Запорізькій області та проаналізували, які загрози турбують жителів регіону. За результатами цього дослідження Міжнародний центр оборони та безпеки створив поради для модерування інформаційного простору Запорізької області. Естонська сторона хоче провести у Запоріжжі міжсекторальні навчання для громадських експертів, журналістів та представників силового  блоку. А також готова прийняти для навчання делегацію фахівців тих відомств, які відповідають за напрям інформаційної безпеки в регіоні. 

За результатами зустрічі сторони підписали Меморандум про співпрацю Запорізької обласної державної адміністрації  з Міжнародним центром оборони та безпеки (ICDS )  в рамках естонсько-української програми «Стійка україна|Resilient Ukraine». Згідно Меморандуму, сторони мають намір розвивати всебічне співробітництво та розглядають можливість спільної реалізації заходів з впровадження навичок та компетенцій, пов’язаних з комунікацією, інформаційною та кібербезпекою. Зокрема, підвищення рівня інформаційної безпеки в Запорізькій області шляхом проведення дослідницьких та навчальних заходів.

 

Департамент культури та інформаційної політик

 

Читайте також

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Платформа UNITED 24 MEDIA: Україна розповідає світові правду про російсько-українську війну

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.08.2024

«Син захищав свою країну. За це його засудили на 24 роки», – мати оборонця Азовсталі Наталя

Впродовж доби окупанти 357 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир