Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області щеплено майже півмільйона жителів

19 листопада 2021 - 12:15

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух провів традиційний щоденний брифінг на тему ситуації COVID-19 в регіоні. Він відзначив, що тримається високий рівень захворюваності - за останню добу в області зареєстровано 1183  нові  випадки  захворювання на COVID-19. За добу одужало 1437, продовжує лікуватися 29 025 жителів регіону. Не перенесли хвороби  43 запоріжці, які померли внаслідок ускладнень COVID19 .  Загалом за час пандемії  коронавірус забрав життя 4003 жителів Запорізької області.

  • Те, що ми спостерігаємо, свідчить про недостатній рівень дотримання карантинних вимог в громадських місцях,  транспорті, сфері надання послуг. Дуже високий рівень захворюваності, смертності, велика кількість важких випадків. Якщо за показником завантаженості загального ліжкового фонду у нас середні показники по країні - 56%, то по кількості зайнятих реанімаційних місць ми другі в Україні -  83%, - зазначив Олександр Старух.

Голова ЗОДА наголосив на необхідності вакцинації населення - не можна збавляти темпів, і варто піідвищувати показники, аби якнайшвидше створити колективний імунітет. 

Минулої доби в Запорізькій області першою та другою дозами щеплено 12 021 особа. Станом на сьогодні щеплено майже півмільйона запоріжців (496 868),  в тому числі 356 389 закінчили вакцинацію 

Окрему увагу Олександр Старух присвятив вакцинації на великих промислових підприємствах регіону. Він зазначив, що від цього залежить не лише життя та здоров’я, а й економічна безпека регіону.

  • Я вдячний керівникам великих підприємств за те, що робота ведеться. Але треба пришвидшити темпи, і це треба робити вже сьогодні. Ніхто не застрахований від наступної хвилі захворюваності, і ми не можемо прогнозувати як швидко вона нас наздожене, якщо ми будемо такими ж темпами вакцинуватися. Лікарі констатують, що зараз епідемія набагато складніша, ніж навесні - вдвічі більше людей гине і складніший перебіг хвороби, тому варто посилювати темпи вакцинації, - розповів голова ЗОДА.  

На сьогодні лідером за рівнем вакцинації є «Запорізький завод феросплавів», де щеплено 89,6% працівників. Також хороші показники у ЗМКБ «Прогрес» - вакциновано 81,3 %, ДП «МіГремонт» - 75,4 %, ПрАТ «Запоріжкокс» - 69,1 %. 

Найнижчі темпи має «Запорізький залізорудний комбінат» -  7,9%.

Олександр Старух також нагадав, що тривають перевірки дотримання карантинних норм у громадських місцях та громадському транспорті - з огляду на те, що ситуація з рівнем захворюваності не покращується, контроль доведеться посилити.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Платформа UNITED 24 MEDIA: Україна розповідає світові правду про російсько-українську війну

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.08.2024

«Син захищав свою країну. За це його засудили на 24 роки», – мати оборонця Азовсталі Наталя

Впродовж доби окупанти 357 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.