Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Забезпечення ковідних лікарень регіону всім необхідним - на контролі обласної влади

19 листопада 2021 - 09:15

Вчора голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух провів нараду з керівниками районних державних адміністрації. Участь в обговоренні нагальних проблем регіону взяли також перший заступник голови ЗОДА Володимир Шустов, заступники голови ЗОДА Едуард Брутман, Руслан Шиханов,  керівниця апарату ЗОДА Зінаїда Бойко, директор Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Андрій Булавінов.

Учасники зустрічі обговорили темпи вакцинації в районах області. Олександр Старух наголосив, що у сільській місцевості спостерігаються низькі показники щеплення, зокрема, незадовільно працюють пункти вакцинації у вихідні.

Голова ЗОДА дав доручення створити додаткові можливості для організації щеплень на вихідні, зокрема, організувати доплату медичним працівникам за роботу в суботу та неділю. Олександр Старух пообіцяв розглянути питання щодо виділення коштів на ці потреби з обласного бюджету.

Також керівникам РДА нагадали про необхідність заохочувати людей робити другу дозу вакцини, особливо це стосується працівників закладів освіти, адже школи  і дитсадочки можуть працювати лише за умови 100% вакцинації працівників двома дозами вакцини.

Голови райдержадміністрацій висунули свої пропозиції стосовно організації вакцинації, наприклад, організувати пересувні пункти щеплення для людей похилого віку та віддалених населених пунктів.

  • На сьогодні вакцинація - це спільне завдання для всієї країни - від Президента до голови кожного села. Ми маємо разом докласти зусиль, аби якомога скоріше подолати пандемію та створити колективний імунітет, - зазначив Олександр Старух.

Також під час наради обговорили необхідність забезпечення медичних закладів додатковими джерелами живлення. Це питання набуло додаткової актуальності в умовах епідемії COVID-19 та додаткового обладнання кисневого забезпечення, яке використовують лікарні області.

Цього місяця обласна адміністрація провела ревізію наявності приладів додаткового живлення в лікарнях регіону - всі мають такі джерела, але не в кожній лікарні вони відповідають необхідній потужності. Тому є необхідність придбати 23 додаткові джерела живлення. 

В контексті енергозабезпечення медзакладів регіону обговорили необхідність створення резервних ліній електропостачання. А голова Бердянського району Олексій Бакай вніс пропозицію створити енергетичні паспорти медичних закладів регіону. 

Також голови РДА звітували про забезпечення ковідних лікарень киснем та підтвердили необхідність створення кисневих станцій в медзакладах, які надають допомогу хворим на COVID-19.

Минулого тижня на сесії обласної ради депутати скерували на забезпечення централізованої подачі кисню до ліжкового фонду закладів охорони здоров’я I і II хвилі 16,5 млн грн.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Платформа UNITED 24 MEDIA: Україна розповідає світові правду про російсько-українську війну

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.08.2024

«Син захищав свою країну. За це його засудили на 24 роки», – мати оборонця Азовсталі Наталя

Впродовж доби окупанти 357 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.