Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області тривають перевірки дотримання норм карантину в громадських місцях

4 листопада 2021 - 15:50

Заступниця голови Запорізької облдержадміністрації Злата Некрасова сьогодні взяла участь в спільному  рейді Національної поліції та Держпродспоживслужби у Запорізькій області, який пройшов в одному з найбільших торговельних центрів міста “Україна”. Метою рейду була перевірка дотримання протиепідеміологічних норм, зокрема, наявності сертифікатів про вакцинацію або інших дозвільних документів у працівників та відвідувачів магазину.

  • Вакцинація та дотримання карантинних норм - єдиний шанс для того, щоб Україна і Запорізька область, зокрема, якомога швидше позбавилися жорстких карантинних обмежень. Обласна адміністрація дуже вдячна соціально-відповідальним підприємцям, які підготувалися до роботи в "червоній зоні", адже поширення коронавірусної інфекції важко стримати, якщо не дотримуватись заходів безпеки.

Впроваджені зараз правила дали змогу людям вийти на роботу, адже під час тогорічного локдауну торговельно-розважальні центри не працювали взагалі.

Нагадую, що єдиний вірний спосіб зупинити пандемію - це вакцинуватися! - зазначила Злата Некрасова.

Запорізька область перебуває у  «червоній зоні» епідемічної небезпеки поширення COVID-19. У зв’язку з цим у  регіоні діють посилені карантинні обмеження. Зокрема, в регіоні не можна користуватися громадським транспортом міського та приміського сполучення, відвідувати заклади громадського харчування і непродовольчі магазини без документів про вакцинацію, результатів ПЛР або експрес-тесту, зробленого не більш як за 72 години до дня поїздки, або свідоцтва про одужання від коронавірусної хвороби. Зазначені обмеження не стосуються неповнолітніх громадян. На порушників цих вимог чекає штраф від 17 тисяч гривень.

Близько 70 рейдових груп працює щодоби в регіоні для  перевірки стану дотримання карантинних заходів. До складу перевіряючих входять працівники Національної поліції, Держпродспоживслужби, Укртрансбезпеки, санітарних лікарів та органів місцевого самоврядування.В середньому на добу залучається близько 140 поліцейських, 

25 представників Держпродспоживслужби, 8 санітарних лікарів, 

2 посадовця Укртрансбезпеки та 8 представників органів місцевого самоврядування.

Щоденно на території Запорізької області проводиться близько 110 рейдів, під час яких перевіряється близько 250 об’єктів господарювання.  

За час перебування Запорізької області у червоній зоні поліцейські перевірили майже 500 перевізників та більше тисячі пасажирів громадського транспорту.

Крім того, правоохоронці перевіряють розважальні центри та заклади харчування, спортзали, басейни, готелі, заклади торгівлі, освіти, ринки, турагентства та інше. Загалом, з початку потрапляння у «червону» зону, поліцейські перевірили понад дві тисячі  суб’єктів господарювання. 

За період з 18 жовтня по 4 листопада поліцейські склали понад 2500 адміністративних матеріалів за ст.44-3 (Порушення  правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зокрема,  за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм (ч.1 ст.44-3 КУпАП) працівники поліції склали більше 500 адміністративних протоколів та винесли понад 2 тисячі постанов на місці вчинення адміністративного правопорушення за перебування в громадських будівлях та транспорті під час карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту (ч.2 ст.44-3 КУпАП).  


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Платформа UNITED 24 MEDIA: Україна розповідає світові правду про російсько-українську війну

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.08.2024

«Син захищав свою країну. За це його засудили на 24 роки», – мати оборонця Азовсталі Наталя

Впродовж доби окупанти 357 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.