Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Привітання голови облдержадміністрації Олександра Старуха з Днем автомобіліста і дорожника

29 жовтня 2021 - 16:25

Шановні автомобілісти і дорожники!

Традиційно в останню неділю жовтня автомобілісти й дорожники відзначають своє професійне свято.

Вітаю вас зі святом Дня автомобіліста і дорожника.

Бажаю всім автомобілістам і дорожникам, щоб робота приносила радість та задоволення, а кожен день відкривав нові перспективи. Прийміть щирі вітання з нагоди вашого професійного свята!

Робота автомобільних перевізників має важливе значення для нашого регіону. Частка автотранспорту в загальному обсязі пасажирських перевезень складає 66 %. За січень-липень 2021 року в Запорізькій області автомобільним транспортом перевезено 31,5 млн.пас.  Більшу частину обсягу перевезених пасажирів автомобільним транспортом виконують перевізники міста Запоріжжя.

Всього у Запорізькій області функціонує 378 внутрішньообласних автобусних маршрутів, на яких працює 617 транспортних засобів 27 автоперевізників.

В умовах загальнодержавного карантину наші автоперевізники старанно працюють, створюючи умови для забезпечення транспортних потреб населення та покращення якості транспортних послуг. Незважаючи на постійні обмеження, ви забезпечуєте сталу роботу маршрутів.

Ми плануємо, що спільними зусиллями ми оптимізуємо маршрутну мережу області, запустимо систему GPS-моніторингу громадського транспорту, й тим самим вийдемо на новий рівень роботи громадського транспорту.

Також у Запорізькій області працює 27 автостанцій, які забезпечують сталу роботу автобусів.

Хочу побажати всім мати міцне здоров’я, бути вакцинованим та захищеним на 100 %. Адже від вас, вашого здоров’я залежить наш соціум, наша економіка.

Не менш важливою є робота дорожніх підприємств, які активно працюють, виконуючи об’єкти в рамках програми Президента України «Велике Будівництво». За останні роки відремонтовано 36 об’єктів дорожнього господарства, відновлено та побудовано  понад 400 км доріг. Дуже приємно, що Запорізька область серед лідерів з ремонту доріг у 2021 році.

Особливим проєктом для нас є  мости через р. Дніпро у  м. Запоріжжя. Хочу окремо подякувати дорожникам за активну роботу з будівництва. Процент готовності мостів вже сягнув 65 %. З нетерпінням очікуємо запуск в поточному році споруди, що поєднає острів Хортиця з лівим берегом.

Дякую за гідні дороги до курортів Запорізької області (Бердянськ, Кирилівка). Ми із задоволенням подорожували влітку на південь.

Хороші дороги – один із показників благополуччя держави, вони полегшують роботу людей за кермом, скорочують час та відстані між населеними пунктами. Бажаю дорожникам так тримати, розвиватися, покращувати наші автошляхи й надалі. Від ваших старань залежить стабільна робота автомобільного транспорту. Хай в кожне село дорога буде рівною.

Бажаю перевізникам здорових та вакцинованих пасажирів, дорожникам – успішних проєктів, і всім - гідних доходів. Бажаю всім нам скорішого виходу з «червоної» зони, завершення загальнодержавного карантину та зняття всіх обмежень. Бережіть себе та свої родини!

Приємно презентувати фотографії найкращих автомобілістів і дорожників за роботою.

Читайте також

В Запорізькому ліцеї № 34 готуються до нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 13.08.2024

Впродовж доби окупанти 386 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Платформа UNITED 24 MEDIA: Україна розповідає світові правду про російсько-українську війну

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.08.2024

«Син захищав свою країну. За це його засудили на 24 роки», – мати оборонця Азовсталі Наталя

Впродовж доби окупанти 357 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни