Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України

29 жовтня 2021 - 15:38

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух та голова Запорізької обласної ради Олена Жук взяли участь у засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України Володимира Зеленського. Круглий стіл сьогодні відбувається в  Одесі, запорізькі посадовці приєдналися до нього онлайн, аби не покидати регіон в період  складної епідеміологічної ситуації в регіоні.

Відкриваючи засідання, Президент України Володимир Зеленський зазначив, що головні теми обговорення – вакцинація та старт опалювального сезону. Зокрема, голова держави акцентував увагу на необхідності збільшити темпи вакцинації в Україні до 300 тисяч на добу. На сьогодні цей показник складає близька 292 тисячі, але оскільки темпи захворюваності та смертності зростають – варто нарощувати потужності.

Доповідаючи про стан захворюваності у Запорізькій області, голова ЗОДА Олександр Старух зазначив, що ситуація має ознаки стабілізації, але все ще дуже складна. У порівнянні з весною захворюваність виросла вдвічі. За останню добу виявлено  1296 нових хворих, померло 46 людей.Госпіталізовано  2593 особи, амбулаторно лікується 25 тисяч жителів області.

Система працює стабільно. В області протягом року  проведено   низку заходів для підвищення спроможності медичної системи. На сьогодні маємо 3125 ліжок з киснем. За останню добу додали  100 нових місць, сьогодні відкриємо ще 40. Створено 240 місць у дитячих лікарнях, 126 – у пологових будинках. Завантаженість ліжкового фонду складає  80%, інтенсивні терапії зайняті на 92%, - розповів Олександр Старух. - Фінансова робота проведена, всі гроші з держбюджету освоєно – закупили 1427 концентраторів, встановлені кисневі станції, ще три  збудуємо до кінця року. В області є три підприємства, які виробляють 45 тонн кисню на добу, ми споживаємо третину та допомагаємо іншим регіонам.

В цілому, за словами голови ЗОДА ситуація у Запорізькій області стабільна, але напружена. Введено обмеження у приміському транспорті – проводять перевірки на вокзалах і у транспорті. Канікули в школах продовжено до 7 листопада.

Щодо вакцинації – область вийшла на показники понад 11 тисяч щеплень на добу. 28% жителів області мають першу дозу,  19% другу. В регіоні працює 125 пунктів щеплення.

Очільник Запорізької області зазначив, що наразі регіон повністю справляється із поставленими викликами. Єдине, чим попросив допомогти – пришвидшити контрактування з НСЗУ лікарням, які розгорнули нові відділення для хворих на COVID-19.

Також Олександр Старух звернув увагу уряду на низький рівень вакцинації серед працівників місцевого самоврядування у громадах – на деяких територіях цей показник складає лише 20%. Для порівняння – держслужбовці у Запорізькій області щеплені на 95%. Голова ЗОДА запропонував МОЗ внести працівників місцевого самоврядування до переліку осіб, обов’язкових до вакцинації. 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 

Читайте також

В Запорізькому ліцеї № 34 готуються до нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 13.08.2024

Впродовж доби окупанти 386 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Платформа UNITED 24 MEDIA: Україна розповідає світові правду про російсько-українську війну

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.08.2024

«Син захищав свою країну. За це його засудили на 24 роки», – мати оборонця Азовсталі Наталя

Впродовж доби окупанти 357 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни