Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Веселівська селищна територіальна громада отримала рекомендації щодо покращення своєї роботи

29 жовтня 2021 - 09:51

Цього року Запорізька облдержадміністрація ініціювала низку перевірок роботи органів  влади на окремих територіях. Сьогодні під керівництвом голови Запорізької ОДА Олександра Старуха відбулося обговорення результатів перевірки діяльності виконавчих органів Веселівської територіальної громади, їх спроможності та якості реалізації державної політики.

- Веселівська громада найстарша в нашій області – вона була створена  однією з перших в рамках децентралізації. Ця громада має досвід успішно реалізованих проєктів, який варто масштабувати на всю область. Наприклад, ця територія має успішний досвід роботи з приватним бізнесом – тут є міні асфальтний завод, підприємство з виробництва тротуарної плитки, виробництво легкомоторних літаків. Все це позитивні історії успіху. Але є і  системні проблеми, які притаманні більшості громад регіону, - зазначив голова ЗОДА Олександр Старух.

Під час наради обговорили стан справ у сфері освіти, житлово-комунального господарства, архітектури, екології, цивільного захисту та охорони здоров’я, в тому числі, надання допомоги ковідним хворим та організації вакцинальної кампанії.

Одна з нагальних проблем, виявлених під час комплексної перевірки – відсутність програми поводження з побутовими відходами, роздільного збирання сміття, програми охорони навколишнього природного середовища, заходів щодо  встановлення меж територій природно-заповідного фонду. Також зазначали про необхідність організувати систему водовідведення з Веселого.

Громаді рекомендували зосередити увагу на нормативно правовій оцінці земель, адже її відсутність  негативно впливає на соціально-економічний розвиток територій. А також акцентували увагу на відсутність містобудівного плану у більшості населених пунктів, що уповільнює залучення інвестицій до території.

Окрему увагу приділили медичній галузі громади. Тут на сьогодні діє дві лікарні – їх діяльність директор департаменту охорони здоров’я ЗОДА Олексій Кулинич визнав задовільною. Медичні заклади забезпечені сучасним обладнанням, мають апарати штучної вентиляції легень, є запаси кисню. Олексій Кулинич акцентував увагу на поважному віці медичних кадрів, та порадив цій й іншим громадам регіону передбачити заохочення для залучення на роботу молодих фахівців.

З огляду на ситуацію з коронавірусом, Олексій Кулинич рекомендував територіям  організувати виплати з місцевих бюджетів медичним працівникам, які працюють у пунктах щеплення  та надають допомогу населенню у складній епідеміологічній ситуації. Олександр Старух попросив посилити контроль за дотриманням протиепідеміологічних заходів та  покращити роботу щодо популяризації вакцинації та забезпечити роботу пунктів щеплення без вихідних.

За результатами перевірки Веселівській громаді дали рекомендацію  усунути виявлені недоліки у галузі  містобудування, охорони природного середовища, цивільного захисту, використання природних ресурсів, здійснення торгівлі, інклюзії та розбудови безбар’єрного середовища.

-  Дякую за комплексну перевірку нашої громади, важливо, що фахівці обласної державної адміністрації не лише перевіряли, а й надавали допомогу нашим спеціалістам. Завдяки їх порадам ми стали більш мобільними, покращили роботу в багатьох сферах. Такі перевірки треба продовжувати, вони реально допомагають у подальшій роботі, - зазначив селищний голова Веселого Петро Кіяшко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

В Запорізькому ліцеї № 34 готуються до нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 13.08.2024

Впродовж доби окупанти 386 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Платформа UNITED 24 MEDIA: Україна розповідає світові правду про російсько-українську війну

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.08.2024

«Син захищав свою країну. За це його засудили на 24 роки», – мати оборонця Азовсталі Наталя

Впродовж доби окупанти 357 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни