Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада перевірила готовність шляховиків та інших служб до зими

23 жовтня 2021 - 17:28

Сьогодні під головуванням начальника обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій першого заступника голови Запорізької обласної державної адміністрації Володимира Шустова відбувся другий етап командно-штабних навчань. Мета  - перевірити готовність до подолання надзвичайних ситуацій під час осінньо-зимового періоду на магістральних автошляхах та забезпечити їх проїздність. Захід відбувався на місці відстою важковагового транспорту на трасі Харків –Сімферополь. 

У навчаннях взяли участь  представники Служби автодоріг в Запорізькій області, Головного управління національної поліції, Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій. 

Начальник служби автодоріг в Запорізькій області Олег Галич ознайомив Володимира Шустова з планом дій підрозділів служби на випадок настання надзвичайної ситуації. Так, Служба автодоріг забезпечила 98% готовність  спеціалізованої техніки у кількості 176 одиниць. На 100% готове навісне обладнання - 87 одиниць та 29 одиниць додаткової техніки. 

Заступник начальника головного управління з реагування ДСНС в Запорізькій області  Микола Заіка доповів про повну готовність особового складу та спецтехніки. Підрозділи ДСНС підготували 89 одиниць техніки, яка перебуває на чергуванні, 95 одиниць техніки, що знаходиться в резерві, 10 одиниць інженерної техніки та інше спецобладнання.

  • Всі служби, які можуть бути задіяні для ліквідації надзвичайних ситуацій на магістральних шляхах області, продемонстрували повну готовність до подолання несприятливих природних явищ. І техніка, і люди перебувають у повній готовності, Особливістю цьогорічної підготовки до зимових негараздів є зростання захворюваності на ковід. Це може призвести до нестачі кадрів на випадок настання надзвичайної ситуації. Але начальник служби автодоріг відзначив, що рівень вакцинації по Службі наближається до 60% від кількості персоналу. І у найближчі дні цей показник буде підвищено, - зазначив Володимир Шустов.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

Історія життя, що надихає та мотивує: учасник спецоперації ГУР Анатолій Басенко зустрівся із запорізькою молоддю

В Запорізькому ліцеї № 34 готуються до нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 13.08.2024

Впродовж доби окупанти 386 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Платформа UNITED 24 MEDIA: Україна розповідає світові правду про російсько-українську війну

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.08.2024

«Син захищав свою країну. За це його засудили на 24 роки», – мати оборонця Азовсталі Наталя

Впродовж доби окупанти 357 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області