Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В облдержадміністрації відбулося засідання робочої групи з питань взаємодії органів державного управління та нагляду (контролю) в частині надходжень екологічного податку

22 жовтня 2021 - 15:22

Перший заступника голови облдержадміністрації Володимир Шустов провів засідання робочої групи з питань взаємодії органів державного управління та нагляду (контролю) в частині надходжень екологічного податку.

 До складу робочої групи входять представники облдержадміністрації, статистики, Держпродспоживслужби, податкової служби, Держекоінспекції та Держводагентства.

Про проведену роботу  доповіли в.о. директора Департаменту захисту довкілля облдержадміністрації Сергій Карпій та заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування рентної плати та екологічного податку, адміністрування місцевих податків і зборів з юридичних осіб Головного управління Державної податкової служби у Запорізькій області Наталія Оніщенко.

Департаментом направлено звернення на 511 підприємств про надання інформації щодо вжиття заходів для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Відповіді отримано від 81 підприємства.

Також Департаментом направлено запит до ГУ ДПС у Запорізькій області щодо 12 СГД в частині податку за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях та суб’єктів господарювання, що здійснюють господарську діяльність із тваринництва.

Станом на перше жовтня на обліку в контролюючих органах ГУ ДПС у Запорізькій області перебуває 3433 платники екологічного податку юридичних та фізичних осіб, в т.ч.:

  • за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря – 3150 СГД;
  • за скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти – 133 СГД; 
  • за розміщення відходів у спеціально відведених місцях чи на об’єктах – 879 СГД.

За 9 місяців поточного року до зведеного бюджету Запорізької області надійшло 353,6 млн грн екологічного податку, в тому числі, до державного бюджету – 214,9 млн грн, до місцевих бюджетів – 138,7 млн грн, що більше надходжень відповідного періоду минулого року (315,0 млн грн) на 38,6 млн грн або на 12,3 %.

Про зміни у формуванні статистичної звітності доповіла заступник начальника управління аналізу даних статистичних спостережень-начальник відділу аналізу даних економічної статистики Головного управління статистики у Запорізькій області Олена Борисовська.

За результатами засідання вирішено звернутися з пропозиціями до ГУ статистики у Запорізькій області щодо удосконалення методичної бази статистичних спостережень та продовжити роботу з суб’єктами господарювання в частині сплати податку за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 

Читайте також

В Запорізькому ліцеї № 34 готуються до нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 13.08.2024

Впродовж доби окупанти 386 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Платформа UNITED 24 MEDIA: Україна розповідає світові правду про російсько-українську війну

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.08.2024

«Син захищав свою країну. За це його засудили на 24 роки», – мати оборонця Азовсталі Наталя

Впродовж доби окупанти 357 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни