Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі розпочалась Всеукраїнська акція FRIENDLY-діалог

4 червня 2021 - 14:12

Сьогодні, 4 червня, у Запоріжжі на острові Хортиця у кінному театрі з ініціативи облдержадміністрації проходить творчий захід для дітей - "FRIENDLY-діалог". На запрошення голови облдержадміністрації Олександра Старуха його відкрив відомий в Україні режисер-аніматор Олег Маламуж.

  • У суспільстві сьогодні є потреба у порозумінні та об'єднанні. На жаль, у нашій області, як і в Україні, виникають непоодинокі випадки булінгу. Саме тому ми вирішили започаткувати таку акцію, яка потім пошириться на всю Україну. Ми разом будемо шукати не те, що нас роз'єднує, а те, що об'єднує. Будемо вчити дітей та вчитися у них порозумінню. Давайте разом робити світ краще, - зазначив голова облдержадміністрації Олександр Старух у вітальному слові до учасників заходу.

Усього на свято завітало понад 140 дітей. Це і школярі, і вихованці інтернатів, і діти з багатодітних родин та інші, хто забажав приєднатися.

У ході заходу режисер українських мультиплікаційних фільмів “Викрадена принцеса” та “Мавка. Лісова пісня” Олег Маламуж провів для дітей майстер-клас зі швидкого малюнку на тему добра і дружби, адже "FRIENDLY-діалог" присвячений саме протидії булінгу у закладах освіти. 

  • Ми проводимо цю акцію, щоб навчити дітей комунікувати, робити щось разом. Проводимо цей майстер-клас у підтримку боротьби з булінгом. Намагатимемось переключити увагу людей на творчість, навчити їх, як розповідати історії, писати книги. Майстер-клас по малюванню - це методика швидкого малювання за допомогою скетчингу. Якщо 18 годин малювати без зупинки, то вийде тисяча малюнків, а так швидко можна навчитися. Сьогодні ми малюватимемо годину. Це допоможе і при боротьбі з булінгом. У дітей багато емоцій та енергії, які необхідно направити у правильне русло. Я, як батько трьох дітей, це знаю напевно. Всі негативні емоції чудово скидаються за допомогою творчості. Це практично панацея, ефективний спосіб виплескування негативної енергії, - розповів Олег Маламуж.

Разом з чоловіком працювала з дітьми сценаристка Ірина Маламуж, яка провела лекторій на тему «Як створюються історії».

Також наприкінці творчої майстерні на дітей чекало кілька сюрпризів. Це виступ фіналістки шоу «Х-фактор» Марії Сюр та яскрава театралізована вистава кінної трупи “Запорізькі козаки”, яку подарували гостям господарі кінного театру.

FRIENDLY-діалог на Хортиці стане початком цілої низки заходів, спрямованих на протидію булінгу в закладах освіти.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на питання громадян