Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громади мають проявити активність у підготовці інвестиційних проєктів

26 травня 2021 - 17:26

На цьому наголосив голова Запорізької ОДА Олександр Старух сьогодні під час наради з керівниками райдержадміністрацій, де обговорювались питання життєдіяльності територій.

До наради також приєдналися заступники голови облдержадміністрації Руслан Шиханов та Едуард Брутман, керівниця апарату ОДА Зінаїда Бойко та керівники профільних Департаментів. 

Першим питанням обговорення стало завершення будівництва приймальних відділень в опорних лікарнях області. З дев’яти медзакладів будівельні роботи тривають ще у чотирьох. Завершити відділення мають ще Енергодар, Токмак та Запоріжжя. 

  • Не збавляйте темп. Потрібно завершити всі об'єкти, на які держава виділила кошти. Території мають виконати покладені на них зобов'язання, - підкреслив Олександр Старух. 

Окремо учасники наради обговорили підготовку інвестиційних проєктів на конкурс ДФРР. Громади мають подати свої пропозиції до середини червня. Однак значна частина територій ще не подали жодного проєкту та зовсім не проявляють ініціативи в цьому питанні.

  • Щоб на щось претендувати і щось будувати, треба спочатку придбати квиток. Громади мають проявити активність у підготовці інвестиційних проєктів. Тому необхідно поспілкуватись з керівниками, пояснити їм детально, як готуватися до конкурсу та як подавати пропозиції. Щоб потім не виникали нарікання, що одні території отримають коштів більше за інші, - звернувся до керівників районів Олександр Старух. 

Також голова облдержадміністрації наголосив, що часу на підготовку якісних проєктів залишається не так багато. Для подачі пропозицій на фінансування з Європейського інвестиційного банку території мають ще три місяці, а за кошти Державного фонду регіонального розвитку - лише два тижні. 

Важливою темою під час наради стало і питання забезпечення інклюзії медзакладів регіону. На сьогодні у Запорізькій області проблеми з доступністю мають центри первинної медико-санітарної допомоги. Олександр Старух зазначив, що всі без винятку медичні установи, які претендують на контрактування з НСЗУ, до 1 липня повинні відповідати вимогам доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Це завдання має стати для них у пріоритеті. 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на питання громадян