Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Іван Лукеря: Наша глобальна мета - якісна медицина в усій країні!

25 травня 2021 - 13:06

Про свої враження від оновленого приймального відділення Запорізької обласної клінічної лікарні розповів Заступник Міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря, який разом із  представниками Європейського інвестиційного банку відвідав медичний заклад. 

  • Наша глобальна мета - якісна медицина в усій країні! Це означає, що ми маємо відновити всі центральні та опорні лікарні. Цього та минулого року ми реконструювали приймальні відділення, а в подальших планах - оновлювати вузько направлені відділення. Зазначу також, що за місяць від нашого попереднього приїзду ми побачили величезний прогрес у роботі. Сподіваємось, що ще пару тижнів, і приймальне відділення повноцінно функціонуватиме та прийматиме перших відвідувачів. Ми бачили не один оновлений медзаклад в Україні і можу констатувати, що це приймальне відділення - одне з найкращих, - зазначив він.  

Як розповів директор Департаменту охорони здоров’я  облдержадміністрації Олексій Кулинич, тут зможуть не лише надавати первинні медпослуги, а й екстрену допомогу, проводити інтенсивну терапію важких пацієнтів. У відділенні вже встановили сучасний цифровий рентген апарат та очікують на прибуття ангіографа.

Також обладнано відокремлений інфекційний ізолятор та палати інтенсивної терапії. Для безпеки пацієнтів на кожне ліжко встановили кнопку екстреного виклику медсестри та камери спостереження (без запису).  У кімнаті для медперсоналу буде  монітор, де транслюватимуться життєві показники всіх пацієнтів інтенсивної терапії, та система швидкого виклику лікарів з інших відділень. Інноваційні медичні системи дозволять зберегти життя та здоров’я людей.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на питання громадян