Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: Громади мають активізуватися задля вирішення власних проблем

1 квітня 2021 - 17:11

Сьогодні голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух відвідав місто Енергодар, де поспілкувався з представниками міської влади щодо актуальних питань розвитку території. 

Сторони обговорили проблеми, що наявні у місті, зокрема, у сфері житлово-комунального сектору. Головним на порядку денному постало питання тарифів на воду та тепло від КП “Тепловодоканал”. Так, підприємству доручено провести обрахунок нових економічно обгрунтованих тарифів. Вони мають бути прозорими і кожен мешканець повинен розуміти за що платить. 

Значну увагу учасники зустрічі приділили і питанням розподілу повноважень та відповідальності в ході реформи децентралізації.

  • Енергодар як місто має значні ресурси, а громада спроможна самостійно вирішувати власні проблеми. Василівський район, в свою чергу, допомагає налагодити взаємозв'язки між громадами. Кожен має робити свою справу та вирішувати проблеми свого рівня. Приміром, держава опікується національними дорогами та мостами, область – внутрішньо обласними дорогами, обласними закладами, а ви разом маєте визначити проблеми вашого району та спільно їх вирішувати. Політична боротьба не повинна заважати приймати управлінські рішення, які стосуються життя та здоров’я людей, - підкреслив Олександр Старух.

Також під час наради її учасники обговорили питання затримки будівництва приймально-діагностичного відділення КНП «Спеціалізована медико-санітарна частина». 

  • Держава вкладає в ці проєкти дуже багато коштів. Усім нам на місцевому рівні треба також долучатися. І не просто виділяти гроші, а повністю їх освоювати. Об’єкти необхідно добудувати в найкоротші терміни і вони мають функціонувати для людей. Ефективність та результативність має стояти на першому місці, - наголосив очільник ОДА.

Представники міської влади зазначили, що в рамках реконструкції  приймально-діагностичного відділення планується виділити кошти на оновлення покрівлі, заміну вікон, закупівлю обладнання та ремонт приміщень під комп'ютерний томограф. 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024

Впродовж доби окупанти 362 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області