Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: Місцева влада має нести відповідальність за життя людей

1 квітня 2021 - 12:10

Сьогодні під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух наголосив, що громадам у найкоротші терміни необхідно створити місцеві комісії ТЕБ та НС для оперативного прийняття рішень щодо запровадження карантинних обмежень.

  • За рішенням Уряду відтепер «червоні зони» і усі карантинні обмеження запроваджує місцева влада, тому органам самоврядування доручено створити відповідні місцеві комісії ТЕБ та НС, – прокоментував Олександр Старух.

Як зазначив очільник області, станом на ранок 1 квітня до облдержадміністрації не надано інформацію про створення місцевих комісій ТЕБ та НС від 24 громад. Дана ситуація є недопустимою, оскільки разом із можливостями та правами, які надано в ході децентралізації, громади отримали і відповідальність за безпеку своїх мешканців. 

  • Щоб зберегти життя та здоров’я людей, необхідно вживати відповідних заходів. Ви приймаєте рішення про введення додаткових обмежень, тому у вас має бути створений відповідний інструмент для прийняття управлінських рішень, – наголосив Олександр Старух у своєму звернені до керівників територій.

Голова облдержадміністрації також нагадав, що днями Президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Раді законопроект № 5300 щодо фінансової підтримки застрахованих осіб, які постраждали внаслідок дії додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів. Документом передбачено надання допомоги застрахованим особам у регіонах, в яких встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки, за рахунок коштів державного бюджету у розмірі 8 тис. гривень та за рахунок коштів місцевих бюджетів у розмірі, визначеному рішенням відповідного органу місцевого самоврядування. Тому відтепер допомога бізнесу стає спільною відповідальністю держави та громад.

  • Якщо місцевою комісією ТЕБ та НС не прийнято рішення про встановлення на території «червоної зони», то не буде змоги використати цей державний ресурс, допомогу, для власних підприємців, щоб утримати їх на плаву, бо вони найбільше постраждали в період карантину, – наголосив Олександр Старух.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024

Впродовж доби окупанти 362 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області