Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький край та Франція налагоджують співпрацю в сфері екології

26 березня 2021 - 20:00

Сьогодні голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух зустрівся із представниками французької компанії BETEN Ingenierie, що спеціалізується на розробці та супроводі екологічних проєктів.

Також на зустрічі були присутні заступник голови облдержадміністрації Руслан Шиханов, начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Артур Бойко.

Компанію BETEN представляли її президент Жан Рош, французький експерт з екології Філіпп Оспіталь та координатор BETEN в Україні Андрій Хаджинов. 

Сторони обговорили можливості співпраці в сфері екології та  залучення французької експертизи щодо створення комплексних проектів регіонального розвитку за різними напрямками. Так, французька компанія готова запропонувати свою підтримку у питаннях розвитку туризму та вдосконалення туристичної інфраструктури, водопостачання та водовідведення (включаючи екологічні аспекти), іригації та вирощування біопродукції в умовах зміни клімату тощо.

Олександр Старух зазначив, що для Запорізької області стратегічним завданням є розробка комплексного бачення відновлення системи зрошення на півдні регіону. Компанія BETEN, маючи значний досвід проектування та реалізації подібних проєктів може стати важливим союзником в цій справі та містком між бізнесом Запорізької області та Франції.

 

Довідково:

Компанія Beten Ingénierie International створена у 1996 році Жаном Рошем на базі колишнього інжинірингового підприємства. Основний напрямок роботи компанії – будівельний і промисловий консалтинг, інженерія. Також компанія робить акцент і на екологічні проєкти: поновлювані джерела енергії, енергоефективність, утилізацію відходів, очищення води та комплексні проєкти міського розвитку. Крім того, BETEN ділиться своїм досвідом в розробці проєктів в країнах Східної Європи, надаючи необхідну інформацію компаніям, які її потребують, забезпечуючи їхній супровід і приймаючи їх у себе завдяки діяльності в сфері нерухомості в Україні. У 2019 році компанією підписано 2 меморандуми про співробітництво із Запорізькою міською радою та Маріупольською міською радою.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024

Впродовж доби окупанти 362 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги