Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Уряд вишукує можливості відновлення промислового потенціалу Запоріжжя

18 березня 2021 - 18:13

Під час робочої поїздки до Запоріжжя Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський разом із першим заступником голови облдержадміністрації Володимиром Шустовим відвідав підприємства державної форми власності – Запорізький титано-магнієвий комбінат, ДП «Кремніполімер» та АТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат».

Оглядаючи виробництво на ЗТМК разом із в.о. директора підприємства Сергієм Лубенніковим, Олег Уруський наголосив, що титанова галузь є стратегічною для України. Новий імпульс розвитку індустрії може надати створення замкненого виробничого циклу, над чим зараз активно працює Уряд.  ЗТМК відіграє провідну роль у цій галузі, адже є єдиним в Україні та Європі виробником губчастого титану.

Наступним пунктом  став  «Кремнійполімер». Раніше завод виробляв відомі торгові марки побутової хімії та інших товарів народного господарства. Але із 2013 року він знаходиться у стадії банкрутства. Виробництво не працює, а із трудового колективу лишилося тільки кілька осіб. Водночас на території зберігаються значні запаси хлору, що становить загрозу жителям міста.

Олег Уруський разом із в.о. директора підприємства Ніною Черванською та представниками Фонду державного майна оглянув об’єкт, обговорив перспективи приватизації та залучення інвесторів на промисловий майданчик.

Також Віце-прем’єр-міністр України відвідав АТ «ЗаЛК». Півтора десятки  років назад завод виробляв до 100 тис. тонн алюмінію на рік. Після приватизації російською компанією «РУСАЛ» протягом 2008-2011 років виробництво було повністю зупинено, а технологічне обладнання знищене.  У 2015 році напівзруйноване підприємство повернули державі.

Олег Уруський разом із в.о. генерального директору «ЗаЛК» Сергієм Кизиловим оглянув працюючий цех алюмінієвої катанки, яка відповідає всім міжнародним стандартам,  обговорив можливості залучення інвесторів та забезпечення стабільного постачання сировини.

Підсумки поїздки Олег Уруський обговорив із головою облдержадміністрації Олександром Старухом.

- Дякуємо за увагу Кабінету Міністрів України до проблем  Запоріжжя.  Обласна влада є активним учасником перетворень наших промислових підприємств на новій технологічній базі,  разом із органами місцевого самоврядування вже працює для приходу інвесторів та створення технопарків на базі нині закинутих промислових майданчиків, - підкреслив Олександр Старух.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024

Впродовж доби окупанти 362 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі