Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Представники соціально відповідального бізнесу готові долучитися до відновлення інфекційної лікарні

5 лютого 2021 - 14:19

Під час спільного брифінгу голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха, генерального директора ПАТ «Запоріжсталь» Олександра Мироненка та голови обласної ради Олени Жук обговорили можливості співпраці бізнесу і влади у відновленні відділення обласної інфекційної лікарні, що постраждало в пожежі.

  • Від соціально відповідального бізнесу поступила пропозиція допомогти відновити постраждалі приміщення обласної інфекційної лікарні, і думаю, що ми на неї погодимося. Комбінат «Запоріжсталь» фінансово підтримає ремонтні роботи. Нам разом необхідно якомога скоріше відновити функціонування медзакладу в повній мірі, щоб мешканці області могли отримувати своєчасну та якісну медичну допомогу, – наголосив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Олександр Мироненко зазначив, що підприємство докладе максимум зусиль до відновлення відділення лікарні.

  • Розуміючи, яке значення має інфекційна лікарня для міста та області, керівництвом комбінату прийнято рішення надати фінансову допомогу у відновленні ковідного відділення медзакладу. Крім того, ми докладемо зусиль, щоб у максимально стислі терміни завершити будівництво та ввести в експлуатацію кисневу станцію у лікарні. Звичайно, плануємо тісно співпрацювати із контролюючими органами, щоб вони все перевірили та впевнилися у безпечності та високій  якості роботи, – прокоментував Олександр Мироненко.

На сьогодні обласна інфекційна лікарня працює, пацієнти з інших відділень отримують медичну допомогу в повному обсязі. Хворі, що проходили лікування в ковідному відділенні, за їх згодою, мають можливість перевестись до інших медичних закладів Запоріжжя, де створено ковідні відділення. 

Пацієнти, які постраждали внаслідок вибуху та пожежі в обласній інфекційній лікарні також проходять лікування в ковідних госпіталях міста. Допомога надається у повному обсязі, для лікування забезпечено всі необхідні умови.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024

Впродовж доби окупанти 362 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні